![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Çayeli Usulü Kurufasulye (Karadeniz Mutfağı) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 500 gram şeker kurufasulye 150-200 gram dana kuşbaşı 150 gram tereyağı 2 adet orta boy soğan 2-3 çorba kaşığı salça 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tozşeker 1/4 limonun suyu Tuz, pulbiber Çayeli Usulü Kurufasulye Yapılışı KURUFASULYEY bir gece önceden ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün ve tencereye alıp, üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte, oluşan köpüğünü sürekli alarak, haşlayın. Eti ayrı bir tencerede kendi suyunu salıp, çekene kadar pişirin. Tereyağını bir tencerede eritin ve yemeklik doğranmışsoğanı ekleyip, kavurun. Eti katın, salçayı da ilave ettikten sonra kısık ateşte 15 dakika kavurun. Su ve haşlanmış kurufasulyeyi ekleyin. Tozşeker, limon suyu ve tuzu katın. Kaynayınca üzerinde oluşan köpüğü alın ve 5-10 dakika kaynamaya bırakın (bu arada üzerinde oluşan köpüğü sürekli alın). Daha sonra tencereyi ocaktan kaldırın ve ağzı kapalı olarak, önceden ısıtılmış 240 derece fırında 1 saat pişirin. Fırından aldıktan sonra yarım saat dinlendirip, sıcak olarak servis yapın. sofra | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
çayeli, karadeniz, karadeniz mutfağı, karadeniz yemekleri, kurufasulye, mutfağı, rize yemekleri, rize yöresi, usulü, yöresel lezzetler, yöresel tarifler, yöresel yemekler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Rize Kavurma (Karadeniz Mutfağı) | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 06 Ağustos 2014 13:05 |
Hamsi Çilihtası (Karadeniz Mutfağı) | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 06 Ağustos 2014 13:03 |
Pazılı Kaygana Karadeniz Mutfağı | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Şubat 2014 14:05 |
Karadeniz usulü üst geçit | PassioN | Haber Arşivi | 0 | 29 Nisan 2012 16:04 |
Karadeniz Usulü Karalahana Sarması | YapraK | Dolma ve Sarmalar | 0 | 23 Mart 2009 00:04 |