06 Ağustos 2014, 13:05 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Rize Kavurma (Karadeniz Mutfağı) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1 kg dana eti (kol tarafından) 70 gram gömlek yağı 50 gram tereyağı 2 adet orta boy soğan 1 çay bardağı mısır yağı 1 adet et suyu tableti Bir buçuk su bardağı su Rize Kavurma Yapılışı SÎNÎRÎ ve yağı alınmış eti küp şeklinde doğrayın. Kıyılmış gömlek yağını ve tereyağını bir tencereye alıp, eritin. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyin ve kısık ateşte kavurun. Ayrı bir tencereye aldığınız mısıryağında eti rengi dönene kadar soteleyin. Kavurduğunuz soğanın üzerine eti ilave edin ve kısık ateşte 10-15 dakika daha kavurun. Et suyu bulyonu ve suyu ekleyip, et yumuşayana kadar (yaklaşık bir buçuk saat) pişirin. Sıcak olarak servis yapın. sofra | |
|
Etiketler |
karadeniz, karadeniz mutfağı, kavurma, mutfağı, rize, rize yemekleri, rize yöresi, yöresel lezzetler, yöresel yemekler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hamsi Çilihtası (Karadeniz Mutfağı) | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 06 Ağustos 2014 13:03 |
Rize Resimleri, Rize Manzaraları, Rize Fotoğrafları | Violent | Doğa & Manzara Resimleri | 0 | 05 Mart 2014 20:02 |
Pazılı Kaygana Karadeniz Mutfağı | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Şubat 2014 14:05 |
Rize Yöre Mutfağı | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 05 Şubat 2012 19:18 |
İstanbul / Karadeniz Mutfağı Restaurant Rehberi - Lüks Mekanlar | Ecrin | Marmara Bölgesi | 0 | 05 Aralık 2011 22:37 |