![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Alfataşı (Antalya Yöresi) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 1’er demet ebegümeci ve semizotu 1 adet soğan 1 adet kırmızı biber Yarım çay bardağı zeytinyağı 2 adet domates Yarım çay bardağı pirinç Yeteri kadar su Tuz, pulbiber Alfataşı Yapılışı EBEGÜMECİ ve semizotunu yıkayıp, ayıklayın. Kıydıktan sonra bir kenara alın. Kıyılmış soğan ve kırmızı biberi zeytinyağı ile birlikte tencereye koyun. 1-2 dakika kavurduktan sonra sebzeleri ekleyin ve 1 dakika daha kavurmaya devam edin. Kabukları soyulup iri doğranmış domates, yıkanmış pirinç, tuz ve pulbiber ekleyin. 1 su bardağı su koyun ve kısık ateşte pişirin. Daha sonra sıcak olarak servis yapın. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
alfataşı, antalya, yöresi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Van Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 19:17 |
Muş Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:53 |
Mardin Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:49 |
Karaman Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:39 |
Antalya Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 18:11 |