11 Mayıs 2014, 13:22 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İncir Yaprağında Hamsi Buğulama (Rize Yöresi) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 5-6 adet büyük boy incir yaprağı 2 adet soğan 1 kg hamsi 1 adet domates Yarım demet maydanoz 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz, karabiber, kekik İncir Yaprağında Hamsi Buğulama Yapılışı ÖNCELİKLE 5-6 adet büyük boy incir yapraklarını, bir kısmı dışarıda kalacak şekilde yayvan bir tencereye dizin. İçine halka doğranmış 1 adet soğanı yayarak koyun. Soğanın üzerine, kılçığı çıkarılmış hamsilerin yarısını dizin. Domatesin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın. Artan 1 adet soğanı doğrayıp, tuzla ovun ve domatesle birlikte bir kaba aktarın. Üzerine yarım demet ince kıyılmış maydanozu, tuz, karabiber ve kekiği ekleyip, malzemeyi karıştırın. Karışımı tenceredeki hamsilerin üzerine yayın. Bu karışımın üzerini de kalan hamsilerle örtün. Üzerlerine zeytinyağını gezdirin. Son olarak kenarlardan sarkan incir yapraklarını içe doğru katlayıp, hamsili malzemenin üzerini kapatın. Tencereye yarım bardak su ilave edip, kısık ateşte pişirin. Servis yapın. (sofra) | |
|
Etiketler |
buğulama, hamsi, rize, yaprağında, İncir, yöresi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hamsi Ekmeği (Karadeniz Yöresi) | Elysian | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Şubat 2014 13:02 |
İncir ve İncir Sütünün Faydaları | Liaaa | Sağlık Köşesi | 0 | 22 Mart 2012 16:02 |
Rize yöresi | Nur | Çorbalar | 0 | 11 Kasım 2010 13:40 |
Hamsi buğulama (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 14:07 |
Rize Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 19 Ekim 2010 19:09 |