09 Mayıs 2014, 12:23 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Trabzon Tel Peynirli Pide Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler 150-200 gram Trabzon tel peyniri 1 su bardağı un 1 çay kaşığı yaş maya 1 tatlı kaşığı tozşeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar su 1 çorba kaşığı tereyağı Trabzon Tel Peynirli Pide Yapılışı UNU derin bir kaba alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Yaş maya, tozşeker ve suyu ilave edin. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar su ilave edin ve yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında yarım saat dinlendirin. Dinlenmiş hamuru yuvarlak açın ve kenarlarını ince olacak biçimde içe doğru kıvırın. Kıyılmış tel peyniri ortasına yerleştirip, önceden ısıtılmış 280 derece fırında 10 dakika pişirin. Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağı koyun ve sıcak servis yapın. (sofra) | |
|
Etiketler |
peynirli, pide, tel, tel peynirli, trabzon |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Pide Tiramisu | oneofgirl | Tatlılar | 0 | 05 Eylül 2013 15:19 |
Pırasalı Mısırlı Pide - Pırasalı Mısırlı Pide Tarifi | Liaaa | Hamur İşleri | 0 | 04 Temmuz 2012 15:36 |
Kaşar Peynirli Domatesli Pide | N999 | Hamur İşleri | 0 | 25 Mart 2012 02:53 |
Peynirli Pide | N999 | Hamur İşleri | 0 | 25 Mart 2012 02:49 |
Kağıt pide (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 00:28 |