04 Mayıs 2014, 14:44 | #1 | |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Nohutlu Keşkek Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler (7-8 Kişilik) 2 su bardağı dövme buğday Bir koyun boynu,yoksa 700 gr.kadar kemikli koyun eti 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 yemek kaşığı karışık biber salçası 1 adet kuru soğan Bir yemek kaşığı tereyağı,biraz zeytinyağı Tuz karabiber Keşkek nasıl yapılır? Et ve akşamdan ıslattığınız dövmeyi düdüklü tencereye koyup üzerini 2-3 parmak geçene kadar kaynar su koyun.Kaynamaya başlayınca altını kısıp 2 saat kadar pişirin. Kemiklerini etini ayırın.İyice açılan dövmeye ilave edip tahta kaşıkla döve döve özleştirin.Tereyağını eritip karıştırın. Diğer tarafta soğanı bir tavaya doğrayın.yağını ilave edin soğanları sarartın.(Soğan koymayabilirsiniz)salçasını katıp eritin.Haşlanmış nohutuda ekleyip karıştırın. Keşkeki bir tabağa koyup ortasını çukurlaştırın. Çukur kısma nohutu koyun. | |
|
Etiketler |
keşkek, nohutlu |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Dartılı keşkek (sakarya - manav kültürü) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:32 |
Hatay usulü dövme (keşkek) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 03 Kasım 2010 08:21 |
Mantarlı keşkek (çankırı) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 08:31 |
Keşkek (merzifon amasya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 12:35 |
Nohutlu Brokoli | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 27 Aralık 2009 02:47 |