15 Şubat 2014, 18:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Çorum Baklavası Tarifi (Resimli), Çorum Yöresel Yemekleri Çorum Baklavası Tarifi (Resimli), Çorum yöresel yemek tarfileri Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Çorum Baklavası Yapılışı DERİN bir kaba yumurtayı kırın. İçine zeytinyağı, sirke, yoğurt, su ve tuz ekleyerek tüm malzemeyi yoğurun. Üzerine nemli bir bez örtün ve yarım saat dinlendirin. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp bezeler hazırlayın. Üzerine nişasta serpin ve çok ince olacak şekilde yufka büyüklüğünde açın. Açılan yufkaları temiz bir bez üzerine serin ve hafif kurumaya bırakın. Yufkaları 10 cm eninde, uzun şeritler halinde kesin. Şeritlerin içine ceviz koyup, sararak, gül şekli verin. Yufka ve iç harç bitene kadar işleme devam edin. Baklavaları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin ve bu şekilde kuruması için soğuk bir yerde bir gün süreyle bekletin. Daha sonra üzerine kızdırılmış tereyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10 dakika pişirin. Soğuması için kenara alın. Şerbet için tozşeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynatın. Limon suyunu ekleyin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra tencereyi ocaktan alın. Şerbet ılındıktan sonra soğuk baklavanın üzerine gezdirin. Şerbeti çektikten sonra servis yapın. | |
|
Etiketler |
baklavası, corum, resimli, tarifi, yemekleri, yöresel |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Balıkesirin Yöresel Yemekleri | Violent | Marmara Bölgesi | 0 | 02 Şubat 2014 13:17 |
Laz Baklavası Tarifi (Resimli) | Violent | Tatlılar | 1 | 03 Ocak 2014 16:06 |
Çorum Baklavası(Gül Burma) | Zen | Tatlılar | 0 | 07 Kasım 2012 22:16 |
Çorum / Tarihi Çorum Evleri | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 12 Aralık 2011 23:37 |
Çorum / Hititlerin Başkenti Çorum Gezi Programı | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 0 | 11 Aralık 2011 19:52 |