23 Ağustos 2013, 16:51 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hamsi Diblesi Malzemeler Yarım kg hamsi Yarım demet kara lahana 1 su bardağı pirinç Yarım demet maydanoz 2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin 1 kahve fincanı sıvıyağ 2 soğan 1 kahve fincanı su Tuz, karabiber, nane Yapılışı 1. Hamsileri temizleyip kılçıklarını çıkarın. Yıkayıp süzgece alın. Lahanayı yıkayıp süzün ve çok ince şeritler halinde doğrayın. Pirinci yıkayıp süzgece alın. Soğanları soyup küp küp doğrayın. 2. Lahananın bir kısmını tencerenin dibine döşeyin. Pirinç, soğan ve hamsileri ekleyin. Üzerine kalan lahanayı yayın. Su ve sıvıyağ ekleyip kapağı kapalı olarak yüksek ateşte 10-12 dakika pişirin. Tuz serpip karıştırın ve ocağı kısın. Tereyağını kızdırıp üzerine gezdirin ve kısık ateşte 10 dakika demlendirin. 3. Maydanozu yıkayıp kıyın. Tuz, karabiber, nane ve maydanozu tencereye ekleyip karıştırın. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın. Afiyet Olsun. | |
|
Etiketler |
diblesi, hamsi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Taze Fasulye Diblesi | oneofgirl | Sebze Yemekleri | 0 | 21 Temmuz 2013 20:26 |
Hamsi Diblesi | Sır | Yemek Tarifleri | 0 | 05 Ekim 2011 15:15 |
Hamsi Turşusu (Hamsi'den Turşuda olurmuş ) | Sevda | Deniz Ürünleri | 1 | 23 Eylül 2011 13:36 |
Hamsi diblesi (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 14:09 |