03 Ağustos 2013, 19:47 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Adıyaman Patlıcan Köfte Bugün sıra dışı bir yemek üzerinde çalışacağız. Adı “Adıyaman Köfte ” . Biraz zahmetli olacak fakat yorulduğumuza değecek . Misafirlerinizin karşısına farklı bir sunum farklı bir görsellik ile çıkmak istiyorsanız bu yemek tam size göre. Yemeğimizin tarifini vermeden önce malzemelerimiz nelerdir ona bakalım ; Yarım kilogram kıyma 6 adet patlıcan 1 adet soğan 5-6 tane maydanoz Bayat ekmek içi 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı kırmızı biber 1 çay kaşığı kimyon 1 çay kaşığı karabiber ve tuz Sosu için gereken malzemeler 2 adet domates 1 diş sarımsak 1 adet yeşil biber Yarım su bardağı sıvı yağ Yemeğin yapılışı * Patlıcanları közlemekle işe başlıyoruz.Bunun için patlıcanların üzerinde birkaç yere bıçak atın.Böylelikle patlayıp etrafı kirletmesine engel olmuş oluruz. Ocağın üzerine çatalla tutarak bu işi yapabilirsiniz . Biz sadece biber ve patlıcan közlemek için özel yapılmış bir saç aldık . Bu sacın üzerine koyarak altı patlıcanı da aynı anda közledik. Püf Noktası: Patlıcanlar közlendikten hemen sonra suya tutarsanız kabuğu daha rahat soyulur. *Köfteyi Hazırlıyoruz: Rahatça yoğurma yapabileceğimiz bir kap içine kıymayı alıyoruz. Bir tane soğanı rendeleyerek ekliyoruz. Maydanozları ince ince kıyıp köfte kasesine ilave ediyoruz. Bayat ekmek içini , baharatları ve tuzu atıp az su ile yoğurmaya başlıyoruz. İyice yoğurmamız gerekiyor . Aksi takdirde pişmeye başlayınca kıyma örgüsü parçalanıyor. * Köfteyi yaptık ,patlıcanları közledik ve kabuklarını soyduktan ( patlıcan sapı kesilmeyecek ) sonra sıra geldi işin en zor yerine. Bir buzdolabı poşetini tezgaha seriyoruz. Altı patlıcandan yapacağımız için köfte harcını altı parçaya bölelim. Bir parçasını poşetin üzerine alıp elimizle hamur açar gibi , bastırarak inceltelim . *Açtığımız kıymanın üzerine patlıcanı yerleştirerek poşeti rulo yapar gibi patlıcanın etrafına saralım . Uçlarını düzeltelim. Eksik kalan yerlerine yama yapalım . Kıyma örtüsü çok ince olmasın . Pişince yer yer açılma yapıyor. *Cam tepsiye dizerek üzerine fırça ile zeytinyağı sürelim. Sosun Hazırlanması *Biberleri ince ince doğruyoruz , sarımsağı eziyoruz.Domatesleri rendeliyoruz ( Küçük küçük doğrasak da olur ) Tavaya sıvı yağı dökerek ince doğradığımız biberleri atıp kavurmaya başlıyoruz.Ezilmiş sarımsak ve domates ezmesini ilave edip pişiriyoruz. Pişirme Yöntemi *Közlenmiş patlıcana sardığımız köfteleri tepsiye dizip 200 derecelik fırında pişiriyoruz. Aslında tavaya bir miktar yağ dökerek kızartabiliriz fakat köftenin kıvamını tutturamazsak çabucak dağılıyor. En iyisi biz iyice bu konuda uzman olana kadar fırında yapalım .Ama şunu da söylemeden geçemeyeceğim ; Bu yemeğin kızartılmış hali çok çok lezzetli oluyor. Servis Köfteyi tabağa yerleştirip üzerine sosu döküyoruz. Yanına patates kızartması ekleyip kombine ediyoruz. Aşağıda bu yemeğin yapılışındaki tüm aşamalar resmedilmiştir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
adıyaman, köfte, patlıcan |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Patlıcan ve domates dizmeli köfte | AnqeL | Kebaplar Köfteler | 0 | 29 Ocak 2012 13:04 |
Adıyaman Menzil Camii - Adıyaman Menzil Köyü Camii Resimleri ve Görüntüler.. | Sevda | Dini Resimler | 0 | 16 Aralık 2011 02:54 |
Adıyaman | Ecrin | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 0 | 31 Ağustos 2011 17:58 |
Gölbaşı Adıyaman ilinin bir ilçesidir. Adıyaman'ın batısında yer alır. Kuzeyinde Mala | Ecrin | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 0 | 31 Ağustos 2011 17:54 |
Adıyaman, | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:08 |