06 Haziran 2013, 20:15 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Damla Sakızlı Eskişehir Lokumu Damla Sakızlı Eskişehir Lokumu Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
Damla Sakızlı Eskişehir Lokumu Yapılışı DERİN bir kapta dövülmüş damla sakızı, süt, maya, tozşeker, mahlep, tuz ve unu yoğurup, yumuşak bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemlibir bezle örterek yarım saat dinlendirin. Mayalanan hamuru 2 eşit parçaya ayırın. Her parçayı, un serpilmiş tezgahta merdane ile yarım cm kalınlığında ve dikdörtgen olacak şekilde açın. Diğer taraftan iç malzeme için tahin, sıvıyağ ve haşhaşı karıştırın. Karışımın yarısını hamurlardan birinin üzerine yayın ve 2 çorba kaşığı tozşeker serpin. En üste de dövülmüş cevizin yarısını serpin. Hamurun geniş tarafından başlayarak rulo şeklinde sarın ve 2 parmak genişliğinde kesin. Kesik kısım alta gelecek biçimde, yağlanmış kelepçeli kalıba (fazla sıkı olmayacak şekilde) 1 cm arayla yan yana dizin. Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri pembeleşene kadar pişirin. Ilındıktan sonra servis yapın. | |
|
Etiketler |
damla, eskişehir, lokumu, sakızlı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Damla Sakızlı Bademli Reçeli | Violent | Reçel Tarifleri | 0 | 19 Mayıs 2013 17:43 |
Damla Sakızlı Çikolatalı Kek | N999 | Kek Tarifleri | 1 | 08 Haziran 2012 23:28 |
Damla Sakızlı Düğüm Kurabiyeler | N999 | Pastalar | 0 | 06 Mayıs 2012 05:55 |
Muzlu Damla Sakızlı Güllaç | YapraK | Tatlılar | 0 | 27 Aralık 2009 17:12 |