04 Haziran 2013, 19:34 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | İzmir Usulü Enginar Dolması Tarifi İzmir Usulü Enginar Dolması Tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler
İzmir Usulü Enginar Dolması Yapılışı ENGİNARLARIN en dışta bulunan yapraklarının bir sırasını elinizle kopararak temizleyin. Daha sonra ortasından başlayarak, iç yapraklarını dışta 3-4 sıra kalıncaya kadar teker teker koparın. Enginarın tüylü göbek kısmı göründükten sonra bir kaşık yardımıyla tüylü kısmını alın. Limonu ikiye kesip tuza batırın ve enginarın içine sürüp kenara alın. Kalan enginarı da aynı şekilde hazırlayın. Diğer taraftan iç harcı için soğanı ince kıyıp bir kaba alın. Üzerine nane, dereotu, yıkanıp süzülmüş pirinç, kuşüzümü, dolmalık fıstık, zeytinyağı ve baharatları ekleyin. Tuzunu ayarlayın. Enginarları yıkayıp içlerine harcı paylaştırın. Mutfak ipini enginar yapraklarının arasından dolaştırarak dolmaları bağlayın. Enginarları derin bir tencereye yerleştirin. Üzerine enginarların yarısını geçecek kadar sıcak su koyun. Kısık ateşte 40-45 dakika kapağı kapalı olarak pişirin. Soğuduktan sonra ikiye bölün ve servis yapın. | |
|
Etiketler |
dolması, enginar, tarifi, usulü, İzmir |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |
Enginar Dolması - İzmir | Burce | Yöresel Yemekler | 0 | 16 Mayıs 2012 16:34 |
Gaziantep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Tarifi | AnqeL | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2012 00:55 |
Zeytinyağlı Enginar Dolması | YapraK | Zeytinyağlılar | 0 | 11 Ocak 2010 18:01 |
Enginar Dolması | Kralice | Dolma ve Sarmalar | 1 | 12 Mart 2009 17:11 |