13 Aralık 2012, 16:37 | #1 | |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Elmalı Köfte (Malatya) tarifi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. 2 su bardağı yarma 2 su bardağı yoğurt 4-5 tane ekşi elma 2 yemek kaşığı tereyağı 3-4 baş kuru soğan 1 yemek kaşığı un Tuz Elmalı Köfte (Malatya) yemeğinin hazırlanışı: Yarma, tuz ilâvesi ile yoğrulur. Nohut büyüklüğünde parçalara ayrılarak yuvarlanır. Elmalar soyulup büyük parçalar halinde doğranarak hazırlanır. Diğer tarafta 5-6 bardak su ateş üzerine konur, kaynamaya başlayınca tuz atılır. Elmalar ve köfteler konarak haşlanır. Bu arada bir kaşık unla yoğurt iyice çırpılır, biraz su ilâve edilir. Köftenin suyundan bir miktar alınarak ılıklaştırılır. Karıştıra karıştıra kaynatılır. Kaynayan yoğurt pişen köftelerin üzerine boşaltılır, bir iki taşım kaynayınca ateşten alınır. Servis tabağına boşaltılır. Küp şeklinde doğranmış soğanlar yağla birlikte pempeleştirilir. Köftenin üzerine dökülür. Sıcak olarak servis yapılır. | |
|
Etiketler |
elmalı, köfte, malatya, tarifi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fasulye yaprağında ekşili köfte tarifi - Malatya (Doğu Anadolu) | Violent | Yöresel Yemekler | 0 | 16 Haziran 2012 16:32 |
Elmalı Kek Tarifi Yapılışı | AnqeL | Kek Tarifleri | 0 | 15 Mart 2012 17:13 |
Yavandan etli patatesli köfte (malatya) | Sır | Yöresel Yemekler | 5 | 23 Ocak 2011 13:25 |
Yassı köfte (malatya) | Sır | Yöresel Yemekler | 3 | 23 Ocak 2011 00:02 |
ıspanaklı ekşili köfte (malatya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 23:36 |