![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | İstanbul usulü patlıcan (Marmara)
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. İstanbul usulü patlıcan malzemeleri
İstanbul usulü patlıcan: Patlıcanları yıkayıp saplarını kesin. Uzunlamasına ortadan ikiye kesip etli kısımlarını bıçakla çizin ve içlerine tuz serpin. Acısının çıkması için 15 dakika bekletin. Yıkayıp kurulayın. Ayçiçek yağını tavada kızdırıp patlıcanları kızartın ve kağıt havlu üzerine alın. Patlıcanların iç kısımlarını çıkarıp küçük küçük doğrayın. Taze soğan sapları, maydanoz ve sarımsakları temizleyip kıyın. Doğradığınız patlıcan içlerine ekleyip karıştırın. Mantarları temizleyip ince ince doğrayın. Bir tavada tereyağını eritip mantarları ekleyin. Tuz ve karabiber ilave edip hafifçe kavurun. Hazırladığınız soğanlı karışımı ve rendelenmiş kaşar peynirini ilave edip karıştırın. 1-2 dakika sonra ateşten alın. Fırın tepsisini hafifçe yağlayın. Patlıcanları tepsiye dizip ortalarını iç malzemeyle doldurun. Üzerlerine zeytinyağını gezdirin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin. Soğuduktan sonra üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek servis yapın. Afiyet olsun. İstanbul usulü patlıcan artık hazır, afiyet olsun. | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
istanbul, marmara, patlıcan, usulü, İstanbul |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Antep Usulü Kuru Patlıcan ve Biber Tarifi (Resimli) | Violent | Yöresel Yemekler | 4 | 02 Mart 2014 20:41 |
Gaziantep Usulü Kuru Patlıcan Dolması Tarifi | AnqeL | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2012 00:55 |
İstanbul usulü imambayıldı | Feronia | Yemek Tarifleri | 0 | 21 Ekim 2011 12:32 |
Bodrum usulü patlıcan "köpeoğlu" (muğla) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:40 |
Alman Usulü Patlıcan | YapraK | Dünya Mutfakları | 0 | 08 Mart 2010 02:37 |