31 Mayıs 2012, 17:33 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Harşıl - Eskişehir Yöresel Yemeği Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Eskişehir'in yöresel tatlarından Harşıl'ın tarifi Malzemeler: 1 kg ıspanak 1 demet taze soğan 3 yumurta 6 yemek kaşığı yoğurt 3 diş sarmısak 4 yemek kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı pulbiber 1 çay kaşığı karabiber Yapılışı: Ispanaklar iri iri doğranır. Tavada yarım çay bardağı zeytinyağı ısıtılırve ıspanaklar kavrulur. 1 demet yeşil soğan beyaz kısımları ile birlikte ince ince doğranır. Ispanakların pişmesine yakın taze soğanlar eklenir. 1 çay kaşığı karabiber serpilir. 3 yumurta haşlanır. 6 yemek kaşığı yoğurt 3 diş ezilmiş sarmısakla karıştırılır. Kavrulan ıspanak servis tabağına alınır. Üzerine sarmısaklı yoğurt gezdirilir. Haşlanmış yumurta dilimleri yerleştirilir. 2 yemek kaşığı tereyağında 1 çay kaşığı pulbiber kızdırılıp yemeğin üzerine dökülür. Harşıl servise hazırdır. | |
|
Etiketler |
yemedi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Eskişehir Yöresel Örf Ve Adetleri | Sır | Örf ve Adetler | 0 | 25 Nisan 2018 11:57 |
Bartın Yöresel Yemekleri - Bartının Yöresel Yemek Kültürü | PySSyCaT | Karadeniz Bölgesi | 0 | 04 Kasım 2014 20:10 |
Mısır unu helvası / Karadeniz Yöresel Yemeği | Violent | Yöresel Yemekler | 1 | 11 Mayıs 2012 15:51 |
Cağ Kebabı (Erzurum Yöresel Yemeği) | AnqeL | Yöresel Yemekler | 0 | 03 Mart 2012 01:23 |
Eskişehir Yöresel Yemekler | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 21 Ağustos 2011 13:12 |