16 Mayıs 2012, 15:46 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hamsili Pilav - Trabzon Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Hazırlanışı: Isıya dayanıklı borcam margarinle yağlanır. Kılçıkları ayıklanan hamsilerin dış yüzeyleri, dışa gelecek şekilde, tencereye dibinden başlanarak sık bir şekilde sıralanır.(hamsiler pişince kendini çekiyor) Hamsilerin üzerine iç pilav dökülür, kalan hamsiler pilavın üzerine sıralanır, bir iki parça margarin veya tereyağı koyulup 200 derece fırında 40-45 dakika hamsiler kızarana kadar pişirilir. İç pilav: yemeklik doğranan soğan sıvı yağda kavrulur,(fıstık seviyorsanız dolmalık fıstık koyun)üzerine pirinçler ilave edilir. Pirinçler biraz kavrulduktan sonra, yenibahar, karabiber, tuz ve su koyulup normal pilav gibi pişirilir. Pilav suyunu çektiğinde demlenmeden hamsilerin üzerine dökülür Not: hamsilerin dış yüzeylerini mısır ununa bulayabilirsiniz, hamsi miktarına göre pirincinizi ve tencerenizi ayarlayın.
__________________ kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi. | |
|
Etiketler |
hamsili, pilav, trabzon |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Karadeniz Usulü Hamsili Pilav Tarifi | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 02:23 |
Hamsili Pilav Tarifi (Resimli) ~ Rize | Violent | Yöresel Yemekler | 0 | 06 Kasım 2013 15:19 |
Hamsili bulgur pilavı (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 00:11 |
Hamsili bulgur pilavı (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 13:53 |