03 Mart 2012, 01:23 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1) | Cağ Kebabı (Erzurum Yöresel Yemeği) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Cağ Kebabı (Erzurum Yöresel Yemeği) Malzemeler: 1 kuzu budu (yağsız ve sinirsiz) 1 adet kuru soğan 100 gr. Yoğurt tuz karabiber lavaş ekmeği domates, yeşil biber Hazırlanışı: Yağı ve siniri ayıklanmış kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar kesilir. Yoğurt, tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan karıştırılır ve etler hazırlanan bu terbiyenin içinde bir gün bekletilir. Terbiyelenen yaprak halindeki etler şişe takılır ve yatay haldeyken ateşte çevire çevire kızartılır. Pişen kısımlardan dönerde olduğu gibi ince bir tabaka şeklinde parçalar kesilir ve Çağ kebabına mahsus küçük şişlere takılarak lavaş ekmeğinin üzerinde servis edilir. Ateşte pişmiş biber, domates ve kuru soğan ile süslenir. | |
|
Etiketler |
cad, yemedi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Harşıl - Eskişehir Yöresel Yemeği | Liaaa | Yöresel Yemekler | 1 | 02 Aralık 2024 23:42 |
Cağ kebabı Erzurum'a mı ait yoksa Artvin'e mi? | SimHa | IF Anketler | 29 | 10 Haziran 2024 20:41 |
Erzurum Yöresel Örf Ve Adetleri | Sır | Örf ve Adetler | 0 | 25 Nisan 2018 11:54 |
ERZURUM Çağ kebabı | AngeL | Et Yemekleri | 0 | 26 Ocak 2014 19:03 |
Mısır unu helvası / Karadeniz Yöresel Yemeği | Violent | Yöresel Yemekler | 1 | 11 Mayıs 2012 15:51 |