25 Ocak 2011, 11:45 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kurut köftesı (van) Malzemeler: 1 kg. köftelik bulgur 2 baş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tuz İki tutam reyhan 2 kaşık un Ezilmiş kurut veya torbada süzülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 diş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Kavurma (küçük parçalar halinde doğranmış) 2 kaşık yağ. Yapılışı: Ufak doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar tencereye konulur, onun üstüne bulgur, reyhan, tuz, eklenir, üzerine yeterince kaynar su dökülür, hafif ateşte haşlanarak suyu çekilir, bir tepsiye boşaltılır, un katılarak iyice yoğrulur, avuç içinde sıkılarak köfteler hazırlanır. 1 su bardağı kaynar su ile birlikte tencereye köfteler konularak pişirilir. Suyunu çekince ocaktan indirilir, hafifçe torbada suyu alınmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] çatalla çırpılarak köftelerin üzerine dökülür. Diğer tarafta 2 kaşık yağda kavurma ve bir tatlı kaşığı pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (istenirse) ile sos yapılır, yoğurdun üzerine kavurmalı sos dökülür.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
kurut, köftesi, köftesı, van |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
ISPANAKLI TAVUK KÖFTESİ | aSk | Kebaplar Köfteler | 2 | 25 Şubat 2022 01:17 |
Kurut çorbası (gümüşhane) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 27 Ekim 2010 23:00 |
Kurut çorbası (elazığ) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ekim 2010 16:16 |