![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | çırış mıhlası (van) Yumurtalı Çiriş) Malzemesi: Taze çirişotu yaprağı Yağ Tuz Karabiber Yumurta Yapılışı: Taze çirişotu ayıklanıp yaprak ve sapları kök kısmından kesilerek temizlenir ve doğranır . Iyice yıkandıktan sonra bir tencerede az suda haşlanır.Suyu süzüldükten sonra bir süzgeçte sıkılarak tamamen susuz hale getirilir, diğer tarafta bir tavaya çirişin yağlanmasına kâfi gelecek kadar yağ konur. Hafif kızdırılan yağın içine çirişotu bırakılarak iyice karıştırılır ve tuz, karabiber ilave edilip karıştırıldıktan sonra ateşten alınır. Ayrı bir kâseye servis sayısına göre[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] bırakılır, çırpılır, çok az un ilave edilir. Bir tavaya yağ bırakılır ve kızdırılır. Çırpılan bu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yağa akıtılarak boşaltılır, kızgın yağ içinde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], kabararak pişer. Yumurtanın iki tarafı pembeleşinceye kadar piştikten sonra çirişin üzerine alınır, genellikle turşu ile yenir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
çiriş, çırış, mihlasi, mıhlası, van |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
çırış pılavı (van) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:43 |
Turşu mıhlası | YapraK | Turşular | 0 | 28 Eylül 2009 16:48 |