25 Ocak 2011, 11:36 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | ılıbada dolması (uşak) MALZEME LİSTESİ 1 kg labada yaprağı İçi İçin; 2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 4 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 çay bardağı zeytinyağı 1 demet maydanoz 2 çay kaşığı tuz, karabiber 1 demet taze nane (1 yemek kaşığı kuru nane de kullanabilirsiniz) 4 su bardağı sıcak su Yapılışı: İçini hazırlamak için; pirinci kaynar tuzlu suda 40-50 dakika kadar bekletin. Soğanları yemeklik incecik doğrayın ve zeytinyağının bir bardağıyla beraber tencereye[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5-7 dakika kavurun. Yumuşayan pirinci yıkayıp süzdükten sonra tencereye aktarır. Karıştırmaya devam aderek 5 dakika daha kavurun. İki su bardağı sıcak suyu, tuz ve karabiberleri katıp orta ısılı ateşte, suyunu çekinceye kadar pişirin ve ocaktan alın. Üzerine kıyılmış maydanozu, taze ya da kuru naneyi de ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Labada yapraklarının saplarını kesip kalın damarlarını temizleyin. Yaprakları geniş bir tencerede kaynayan suya atın ve içinizden ona kadar sayıp hemen çıkarın. Labada tıpkı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yaprağı gibi çok kısa sürede pişer. Yaprakların içine soğuyan iç harcından ikişer tatlı kaşığı kadar koyup muska şeklinde sarın ve bir tencereye dizin, (tencerenin dibine labadanın saplarını dizebilirsiniz.) Üzerine kalan bir çay bardağı zeytinyağı ve 2 su bardağı sıcak suyu gezdirin. Bir porselen tabakla dolmaların üzerini kapatın. Dolmaları tencerenin kapağı kapalı vaziyette pişirip sıcak sıcak servise sunun. İsterseniz üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gezdirin. Not: Labada, ebegümeci dolması bu yörelerde yılda birkaç kez mutlaka yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
dolmasi, dolması, ilibada, uşak, ılıbada |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |
Uşak böreği (uşak) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:36 |
Kıymalı enginar dolması (uşak) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:35 |
Etli biber dolması (uşak) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:34 |
ılıbada dolması (kütahya) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 23:14 |