IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  digitalpanel

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Ocak 2011, 11:35   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kıymalı enginar dolması (uşak)




MALZEME listesi
7-8 adet temizlenmiş taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
İçi İçin;
250 gr orta yağlı kıyma
6-7 adet taze yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
6 yemek kaşığı zeytinyağı
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet taze nane
2 çay kaşığı tuz
karabiber

Yapılışı:
Temizlenmiş taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları kararmamaları için bol[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lu suda bekletin.
Dolma içini hazırlamak için; kıyma ve zeytinyağını geniş bir tavaya koyup orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun.
Yıkanmış pirinci katıp 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. İncecik kıyılmış taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], maydanoz, dereotu ve taze naneyi katıp karıştırarak birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Tuz ve karabiberi ser---tirip karıştırın ve soğuması için bir kenarda bekletin.
Enginarları[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lu sudan çıkarıp yıkayın. Çukur olan çanak kısımlarına tepeleme kıyman harç doldurup iyice bastırın. Enginar dolmalarını geniş bir tepsi ya da tencereye dizin. Sıcak suyu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların yarısından biraz daha yukarı çıkacak şekilde yavaşça aktarın. Yani,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların üçte ikisi suyla temas edecek ama kıymalı harca su değmeyecek.
Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp kısık ateşte,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. İç harcı önceden piştiği için yemeğin buharı yeterli olacaktır. Sıcak sıcak servise sunun.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet sohbet
Cevapla

Etiketler
dolmasi, dolması, enginar, kiymali, kıymalı, uşak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Parmesanlı Enginar Dolması Sara Dünya Mutfakları 3 12 Mart 2021 00:59
Enginar Dolması MeyRa Yöresel Yemekler 3 20 Aralık 2019 08:50
Kıymalı pufböreği (uşak) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 11:34
Beşamelli Kıymalı Enginar YapraK Sebze Yemekleri 0 22 Mart 2009 18:34
Enginar Dolması Kralice Dolma ve Sarmalar 1 12 Mart 2009 17:11