25 Ocak 2011, 11:35 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kıymalı enginar dolması (uşak) MALZEME listesi 7-8 adet temizlenmiş taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İçi İçin; 250 gr orta yağlı kıyma 6-7 adet taze yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 1 demet taze nane 2 çay kaşığı tuz karabiber Yapılışı: Temizlenmiş taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları kararmamaları için bol[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lu suda bekletin. Dolma içini hazırlamak için; kıyma ve zeytinyağını geniş bir tavaya koyup orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun. Yıkanmış pirinci katıp 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. İncecik kıyılmış taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], maydanoz, dereotu ve taze naneyi katıp karıştırarak birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Tuz ve karabiberi ser---tirip karıştırın ve soğuması için bir kenarda bekletin. Enginarları[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lu sudan çıkarıp yıkayın. Çukur olan çanak kısımlarına tepeleme kıyman harç doldurup iyice bastırın. Enginar dolmalarını geniş bir tepsi ya da tencereye dizin. Sıcak suyu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların yarısından biraz daha yukarı çıkacak şekilde yavaşça aktarın. Yani,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların üçte ikisi suyla temas edecek ama kıymalı harca su değmeyecek. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp kısık ateşte,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. İç harcı önceden piştiği için yemeğin buharı yeterli olacaktır. Sıcak sıcak servise sunun.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
dolmasi, dolması, enginar, kiymali, kıymalı, uşak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Parmesanlı Enginar Dolması | Sara | Dünya Mutfakları | 3 | 12 Mart 2021 00:59 |
Enginar Dolması | MeyRa | Yöresel Yemekler | 3 | 20 Aralık 2019 08:50 |
Kıymalı pufböreği (uşak) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:34 |
Beşamelli Kıymalı Enginar | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 18:34 |
Enginar Dolması | Kralice | Dolma ve Sarmalar | 1 | 12 Mart 2009 17:11 |