![]() |
Kıymalı enginar dolması (uşak) MALZEME listesi 7-8 adet temizlenmiş taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İçi İçin; 250 gr orta yağlı kıyma 6-7 adet taze yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 6 yemek kaşığı zeytinyağı 1 demet maydanoz 1 demet dereotu 1 demet taze nane 2 çay kaşığı tuz karabiber Yapılışı: Temizlenmiş taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları kararmamaları için bol[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lu suda bekletin. Dolma içini hazırlamak için; kıyma ve zeytinyağını geniş bir tavaya koyup orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika kavurun. Yıkanmış pirinci katıp 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin. İncecik kıyılmış taze[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], maydanoz, dereotu ve taze naneyi katıp karıştırarak birkaç dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın. Tuz ve karabiberi ser---tirip karıştırın ve soğuması için bir kenarda bekletin. Enginarları[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lu sudan çıkarıp yıkayın. Çukur olan çanak kısımlarına tepeleme kıyman harç doldurup iyice bastırın. Enginar dolmalarını geniş bir tepsi ya da tencereye dizin. Sıcak suyu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların yarısından biraz daha yukarı çıkacak şekilde yavaşça aktarın. Yani,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların üçte ikisi suyla temas edecek ama kıymalı harca su değmeyecek. Tencerenin kapağını sıkıca kapatıp kısık ateşte,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. İç harcı önceden piştiği için yemeğin buharı yeterli olacaktır. Sıcak sıcak servise sunun. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 02:34. |
Powered by vBulletin® Version 3.8.11
Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
Copyright ©2004 - 2025 IRCForumlari.Net Sparhawk