25 Ocak 2011, 11:34 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Etli biber dolması (uşak) MALZEME LİSTESİ 7-9 adet kırmızı uzun tarhana[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (Patlıcan,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ya da lahanada kullanabilirsiniz) İçinin malzemesi için; 250 gr orta yağlı kıyma 5 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (iri bulgur da kullanabilirsiniz) 2-3 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (2-3 adet taze yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] da kullanabilirsiniz) 1 demet maydanoz 2 çay kaşığı tuz karabiber 1 demet taze nane (1 yemek kaşığı kuru nane de kullanabilirsiniz) YAPILIŞI Uzun dolmalık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] de denen kırmızı tarhana[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin saplarını diplerinden ayırmadan, kapak gibi kesin. Tohumlarını ayııklayın ve yıkayıp süzün. Kimi yörelerde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], zarından ayrılıncaya kadar haşlanır ve kabuğu soyulur. Kimi yörelerde ise haşlanmadan çiğ olarak kullanılır. İçini hazırlamak için; kıyma, zeytinyağı ve yemeklik incecik doğradığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları geniş bir tavaya aktarın. Orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5-7 dakika kadar kavurun. Tuz, karabiber ve yıkanmış pirinci ilave edip 5 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. İncecik kıydığınız maydanoz ve naneyi ekleyip karıştırın. Soğuyan dolma harcını[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin içine doldurun. Dolmaları geniş bir tencereye yatırarak yan yana ve üst üste dizin. Üzerine 2 su bardağı sıcak su gezdirip porselen tabak kapatın. Tencerenin kapağını kapatın dolmayı kısık ateşte pişirin. Sıcak sıcak servise sunun
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
biber, dolmasi, dolması, etli, uşak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Etli Kırmızı Biber Dolması | Sarya | Dolma ve Sarmalar | 0 | 23 Şubat 2023 18:01 |
Etli Biber Dolması | Sarya | Dolma ve Sarmalar | 0 | 27 Aralık 2022 19:13 |
Etli biber dolması tarifi | Feronia | Dolma ve Sarmalar | 7 | 21 Aralık 2019 22:35 |
Etli Biber Dolması Nasıl Yapılır? | Funda | Dolma ve Sarmalar | 0 | 01 Mayıs 2018 21:22 |
Etli Biber Dolması Tarifi | Amelia | Dolma ve Sarmalar | 0 | 17 Mart 2014 18:10 |