25 Ocak 2011, 11:34 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kıymalı pufböreği (uşak) Malzeme listesi Hamur için; 2 su bardağı un 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çay kaşığı tuz 1 paket kabartma tozu İç harcı için; 250-300 gr az yağlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyma 2 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 çay kaşığı tuz, karabiber Kızartmak için; 2 su bardağı sıvıyağ Yapılışı: Hamuru hazırlamak için; yoğurdu derin bir kaba aktarın. Üzerine tuz ve kabartma tozunu ekleyerek elinizle karıştırın. Unu da yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlayın, (un eklemeye ara verdiğinizde hamuru kontrol edin) Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayıp oda sıcaklığında 20-30 dakika dinlendirin. İç harcını hazırlamak için; sıvıyağ ve kıymayı küçük bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurun. İncecik yemeklik doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları, tuz ve karabiberi ilave edip 5-6 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Soğumasını bekleyin. Diğer taraftan, dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamur parçalarını hafif unlanmış tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında yufka şeklinde açın. Yufkalardan birinin üzerine kıymalı karışımı serpiştirip üzerine diğer yufkayı kapattıktan sonra hafifçe üzerlerine bastırın. İki katlı böreği rulo hamur keseceği yardımıyla ya da bıçakla[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va dilimi veya "D" şeklinde parçalara ayırın. Sıvıyağı orta boy bir tavaya aktarıp orta ısılı ateşte kızdırın. Puf böreklerini kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Sıcak ya da ılık olarak servise sunun. Not: Daha kolay bir yöntem : Hamurdan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar koparın. Parçalan avuçlarınız arasında yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğüne getirin. Hamurlan hafif unlu tezgahta merdane yardımıyla da açabilirsiniz. Tıpkı poğaça yapar gibi içlerine kıymalı harçtan koyup D şeklinde kapatın. Kenarlarına çatalla bastırıp hem şekil verin, hem de yapıştırın. Bu daha pratik bir yöntemdir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
kiymali, kıymalı, pufböreği, uşak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Kıymalı Ravioli | Amelia | Makarnalar Pilavlar | 0 | 10 Şubat 2014 20:57 |
Kıymalı Makarna | Burce | Makarnalar Pilavlar | 0 | 14 Mayıs 2012 17:40 |
Uşak böreği (uşak) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:36 |
Kıymalı enginar dolması (uşak) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:35 |
Kıymalı Nokul | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:21 |