IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Ocak 2011, 11:34   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kıymalı pufböreği (uşak)




Malzeme listesi
Hamur için;
2 su bardağı un
1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
İç harcı için;
250-300 gr az yağlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyma
2 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Kızartmak için;
2 su bardağı sıvıyağ

Yapılışı:
Hamuru hazırlamak için; yoğurdu derin bir kaba aktarın. Üzerine tuz ve kabartma tozunu ekleyerek elinizle karıştırın.
Unu da yavaş yavaş ilave edip yoğurmaya başlayın, (un eklemeye ara verdiğinizde hamuru kontrol edin) Kulak memesi yumuşaklığında ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayıp oda sıcaklığında 20-30 dakika dinlendirin.
İç harcını hazırlamak için; sıvıyağ ve kıymayı küçük bir tencereye aktarıp orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 3-4 dakika kavurun. İncecik yemeklik doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları, tuz ve karabiberi ilave edip 5-6 dakika daha kavurun ve ocaktan alın. Soğumasını bekleyin.
Diğer taraftan, dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölün. Hamur parçalarını hafif unlanmış tezgahın üzerinde yarım santim kalınlığında yufka şeklinde açın.
Yufkalardan birinin üzerine kıymalı karışımı serpiştirip üzerine diğer yufkayı kapattıktan sonra hafifçe üzerlerine bastırın.
İki katlı böreği rulo hamur keseceği yardımıyla ya da bıçakla[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]va dilimi veya "D" şeklinde parçalara ayırın.
Sıvıyağı orta boy bir tavaya aktarıp orta ısılı ateşte kızdırın. Puf böreklerini kızgın yağda önlü arkalı kızartın. Sıcak ya da ılık olarak servise sunun.

Not: Daha kolay bir yöntem : Hamurdan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar koparın. Parçalan avuçlarınız arasında yuvarlayıp çay tabağı büyüklüğüne getirin. Hamurlan hafif unlu tezgahta merdane yardımıyla da açabilirsiniz. Tıpkı poğaça yapar gibi içlerine kıymalı harçtan koyup D şeklinde kapatın. Kenarlarına çatalla bastırıp hem şekil verin, hem de yapıştırın. Bu daha pratik bir yöntemdir.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
kiymali, kıymalı, pufböreği, uşak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Kıymalı Ravioli Amelia Makarnalar Pilavlar 0 10 Şubat 2014 20:57
Kıymalı Makarna Burce Makarnalar Pilavlar 0 14 Mayıs 2012 17:40
Uşak böreği (uşak) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 11:36
Kıymalı enginar dolması (uşak) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 11:35
Kıymalı Nokul YapraK Hamur İşleri 0 26 Aralık 2009 05:21