25 Ocak 2011, 11:32 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Pirinçli köfte (uşak) Malzeme listesi 500 gr az yağlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyma 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çay kaşığı tuz, karabiber 1 çay kaşığı yenibahar, kimyon 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nın sarısı 1 demet maydanoz Kızartmak için; 1 su bardağı sıvıyağ 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nın akı+1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yapılışı: Kıymanın yarısını bir tavaya koyup kendi suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar 5 dakika kavurup ocaktan alın ve soğutun. Pirinci yıkayıp süzün. 2 su bardağı suda 10 dakika hafifçe haşlayıp tekrar suzun ve soğumasını bekleyin. Diğer taraftan,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı soyup rendeleyin. Kavrulmuş kıyma, kimyon yenibahar, ince kıyılmış maydanoz, haşlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], rendelenmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı, tuz ve karabiberi derin bir kaba aktarıp 5 dakika kadar yoğurun. Unu bir tabağa yayın. Yumurtaları çukur bir kapta çırpma teli yardımıyla çırpın. Köfte hamurundan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]den büyük parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak uzun yassı köfteler hazırlayın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Köfteleri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ya bulayıp kızgın yağda tavayı hafifçe sallayarak ve köfteleri çevirerek kızartın. Kızaran köftelerı kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını süzdürün. Servis tabağına yerleştirip sıcak servise sunun.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
pirincli, uşak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Uşak böreği (uşak) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:36 |
Pirinçli Börek | Süslü | Hamur İşleri | 1 | 12 Mart 2009 18:40 |