![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Ciğer sarma (uşak) Malzeme listesi 1 adet zar şeklinde doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i 1-2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 yemek kaşığı kuşüzümü 1 yemek kaşığı çamtıstığı 1 tatlı kaşığı tuz, karabiber 1 çay bardağı zeytinyağı Üzeri için; Koyun karın zarı (kuzu gömlek yağı da kullanabilirsiniz) 2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nın sarısı Yapılışı: Pirinci ılık tuzlu suda bekletin. Kuşüzümlerini suda bekletin. Doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ini yıkayıp suyunu süzün. Zeytinyağı ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i pilav tenceresine koyup birkaç dakika kavurun. Üzerine zar gibi doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ekleyip karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine yıkan p süzülmüş pirinci aktarıp kısık ateşte 5 dakika kavurun. Yumurtayı kırıp karıştırın. Tuz, karabiber, kuşüzümü ve çamfıstıklarını ilave edip iki su bardağı sıcak suyu da aktarın. Kısık ateşte,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyunu çekinceye kadar pişirin, (pirinçler diri kalmalı). Koyun karın zarı ya da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gömleğini yıkayın. Yumuşaması için ılık suda bekletin. Yumuşayıp yağları açılan gömleği altı eşit parçaya bölün. Kuzu gömleğini derin bir cam kasenin içine kenarlarından taşacak şekilde yayın. Üzerine cam kabı dolduracak şekilde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li pilav[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Kenarlarından sarkan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gömleğiyle pilavın üzerini kapatıp bastırın, içi pilav dolu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gömlekli kaseyi fırın tepsisine ters çevirin. Kalan 5 adet gömleği de aynı şekilde doldurup tepsiye yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı sürüp, önceden 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 30 t-akika pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
ciğer, sarma, uşak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Ciğer Sote | Sarya | Et Yemekleri | 0 | 05 Kasım 2022 17:09 |
Ciğer Sarma (Edirne) | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 23 Ekim 2015 22:52 |
Ciğer köftesi (van) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:45 |
Uşak böreği (uşak) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 11:36 |
Ciğer Kebabı | Kralice | Kebaplar Köfteler | 1 | 12 Mart 2009 23:52 |