25 Ocak 2011, 11:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bınbar dolması (tunceli) Malzemesi: Küçük baş hayvan bağırsağı (temizlenmiş şekli ile) İnce bulgur Tuz Tahta tokmakla tahtada dövülmüş kıyma Baharat Reyhan. Yapılışı: Bulgur, kıyma, salça, baharat, reyhan bir kap içinde su ile karıştırılarak az sulu bir şekilde temizlenmiş bağırsakların iç kısmı dışa gelecek şekilde doldurulur. Uçları bağlanır ve bakır tencerede mantız üzerinde kömür ateşi ile haşlanarak pişirilir. Pişme işleminden sonra tavada ısıtılmış yağda kızartılır. Kızartma işleminden sonra küçük parçalar halinde (dolma şekli bozulmadan) doğranarak servis yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
binbar, bınbar, dolmasi, dolması, tunceli |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |
Tunceli El Sanatları | Sim | Doğu Anadolu Bölgesi | 0 | 31 Ağustos 2011 18:36 |
Tunceli'de Ne Yenir ? | Sim | Doğu Anadolu Bölgesi | 0 | 31 Ağustos 2011 18:30 |
Tunceli'den Ne Alınır ? | Sim | Doğu Anadolu Bölgesi | 0 | 31 Ağustos 2011 18:30 |
Tunceli | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:51 |