25 Ocak 2011, 00:22 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hamsi kuşu (trabzon) Malzeme (4 kişilik) 500 Gr. İri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 demet maydanoz Yeterince un 2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Yeterince sıvı yağ Tuz Karabiber Yapılışı Hamsiler kafaları koparılıp kılçıkları çıkarılarak fileto olarak ayıklanır, yıkayıp durulanır. Her iki tarafı tuzlanır ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lenir. Soğanlar ince halkalar halinde doğranır; tuz ve karabiber serpilip biraz ovulur. İnce kıyılmış maydanozlar karışıma katılıp iyice karıştırılır. Ayıklanmış bir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nin üzerine harçtan bir miktar konarak üstü diğer bir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yle kapatılır ve her iki tarafı iyice unlanır ve çırpılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ya bulanır. Sıvı yağ bir tavada iyice kızdırıldıktan sonra hazırlanmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] dolmalar yağın içine konup her iki yüzü çevrilerek kızartılır. Sıcak servis yapılır.½ kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 2 kahve fincanı un, 1 demet maydanoz, 1 çay kaşığı kuru nane, 1 çay kaşığı kekik, 1 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Sıvı yağ (yeterince), tuz, karabiber, sumak Yapılışı: Hamsileri, kafalarını kopararak ve kılçıklarını çıkararak fileto halinde ayıklayınız; yıkayıp durulayınız. Bilahare çok küçük parçalara doğrayınız Maydanozları ince kıyınız. Soğanları rendeleyiniz. İçine diğer malzemelerle birlikte doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri koyup iyice harmanlayınız.Yumurtaları çırpıp ilave ediniz ve tekrar karıştırınız (Mutfak robotunuz varsa karıştırma işlemini orada yapabilirsiniz). Harmanlanmış malzemeyi küçük toplar halinde yoğurunuz. Kızgın yağda çevirerek kızartınız. Sıcak servis yapınız. Not:Kızartma işlemi esnasında özellikle[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yiçevirirken çok dikkat etmek gerekir, dağılabilir
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
hamsi, kuşu, trabzon |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Fuat Saka - Hamsi Kuşu | Numune | D, E, F, G | 0 | 18 Şubat 2015 14:47 |
Hamsi köftesi (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 25 Ocak 2011 00:21 |
Hamsi dolması (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 14:06 |
Hamsi mücver (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 14:06 |
Sebzeli hamsi (trabzon) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 21 Ekim 2010 14:01 |