24 Ocak 2011, 22:30 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Urfa poğaçası (şanlıurfa) MALZEMELER HAMURU İÇİN: 1 su bardağı un Yeterince su 10 gr.maya 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı şeker 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı Çörek otu HARCI İÇİN MALZEMELER 150 gr kıyma 1 tatlı kaşığı pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çay kaşığı tuz 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 adet sivribiber 4 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i YAPILIŞI Bir kapta unu, ılık suda ıslattığımız mayayı, tuzu, şekeri ve kulak memesi kıvamını tutturmak için yeterince suyu katıp, yoğuruyoruz. Daha sonra 15 dakika dinlenmesi için kenara alıyoruz. Dinlendikten sonra hamuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde küçük parçalara bölerek, merdane yardımıyla yufka gibi açıyoruz..Harcını hazırlamak için; bir kaba kıymayı, ince kıyılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i, sivribiberi, tuzu ve pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i atarak karıştırıyoruz.Hazırladığımız harcı, açtığımız yufkaların iki ayrı kenarına ince şeritler halinde döşüyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşarı serpiştiriyoruz. Paketleme stilinde katlayarak, ortada birleştiriyoruz. Üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nın srısını sürüp, çörek otu atarak, 180 derecedeki fırında 20-25 dakika pişiriyoruz. Daha sonra fırından çıkararak servis yapıyoruz.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
poğaçasi, urfa, şanliurfa, Şanlıurfa |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Venedik Poğaçası | Sarya | Hamur İşleri | 0 | 10 Ocak 2020 21:18 |
Karaköy Poğaçası | PySSyCaT | Hamur İşleri | 0 | 30 Nisan 2017 15:20 |
Ay Poğaçası | N999 | Hamur İşleri | 0 | 04 Mart 2012 14:49 |
Balıklı Göl - Urfa (Şanlıurfa) Görüntüler, Bilgiler, Tanıtımı Özelliği Ve Resimler.. | Sevda | Dini Resimler | 0 | 19 Aralık 2011 02:56 |
Urfa katmeri (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 22:30 |