IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Ocak 2011, 22:17   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dolmalı köfte (şanlıurfa)




Malzemeler
1/2 kg. orta yağlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyması,
1/2 kg. yağsız kara et,
5 su bardağı köftelik bulgur,
5 orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],
100 gr doğulmuş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi,
1,5 yemek kaşığı kırmızıbiber,
1 yemek kaşığı nişasta,
1 tatlı kaşığı tuz,
2 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı tarçın.

Hazırlanışı
Soğanlar, incecik doğrandıktan sonra bir tavaya alınır. Kıyma üzerine eklenir, tuz yarım su bardağı su ilave edilerek,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar sararıncaya kadar hafif ateşte 15-20 dakika kavrulur.
Ateşten alınır. İçersine karabiber, tarçın,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] içi eklenip bir tarafa alınır.
Bir tarafta et dövülerek, sinirlerinden ayıklanır (eskiden dövme işlemi taşta tokmak ile yapılırdı)
Geniş bir tepsiye bulgur alınır. Tarçın, karabiber, kırmızıbiber, tuz ve dövülmüş et konur, çok az su ilâve edilerek yoğrulur, suyu azaldıkça az az su alınmalı köfte kıvamına gelinceye kadar yoğurma işlemine devam edilir.
Nişasta eklenir, yoğurma işlemine devam edilir. Sonra köfteden[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde bir parça alınıp ortasına işaret parmağı konarak avuç ile işaret parmağı arasında köfte incecik açılır.
Açılmış köftenin içine hazırlanmış karışımdan konup, ağzı güzelce kapatılır.
Bir tencereye 6-7 su bardağı su konur, tuz atılır, kaynatılır.
Köfteler, kaynayan suya atılarak haşlanır, çıkartılır.
Sıcak servis yapılır.

Not: Yoğurma işlemi iyi yapılmalıdır. Aksi taktirde köfteler dağılır. Köfteler şekil şekil verirken el mutlaka ara sıra suya batırmalıdır.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
dolmali, şanliurfa, Şanlıurfa


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Çiğ Köfte NurSima Et Yemekleri 0 12 Ocak 2021 19:20
Tiritli köfte (şanlıurfa) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 21:22
Yumurtalı köfte (şanlıurfa) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 21:17
çiğ köfte (şanlıurfa) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 21:12
Dolmalı Tavuk YapraK Tavuk Yemekleri 0 15 Şubat 2010 23:10