24 Ocak 2011, 22:07 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kömeçli bulgur pilav (şanlıurfa) Malzemeler 1 kg Kömeç, ½ kg pilavlık bulgur, 3 yemek kaşığı Urfa sade yağı, 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Kömeç, ayıklanarak yıkanır. 6 su bardağı su ile yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Daha sonra suyu süzülür. Yağ bir tencereye konur. Kömeçler yağın içinde hafif bir şekilde kavrulur. Üzerine bulgur konarak, tuzu eklenir. 3 su bardağı su eklenerek önce yüksek daha sonra düşük ateşte pişirilir. Sıcak servis yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
bulgur, kömeçli, pilav, şanliurfa, Şanlıurfa |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Domatesli bulgur pilavı (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 22:14 |
Duvaklı pilâv (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 22:13 |
Mantarlı Bulgur Pilav | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 22 Mart 2009 20:56 |