24 Ocak 2011, 22:01 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Patatesli kebap (şanlıurfa) Malzemeler 4 orta boy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1 kg orta yağlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyması, 1 çay kaşığı karabiber, 1 yemek kaşığı kırmızıbiber, 1 kg odun kömürü, 1 tatlı kaşığı tuz. Hazırlanışı Patatesler yıkanır, yumuşayıncaya kadar haşlanır. Kabukları soyulup iyice yoğrulur. Et ilave edilerek, yoğrulma işlemine devam edilir. Karabiber, tuz, Kırmızıbiber de eklenip iyice karıştırılır. Ateş yakılarak mangalda kömürlerin kor olması sağlanır. Kebap şişleri alınıp kıymadan bir miktar şişe sıka sıka yayılır. Bütün şişlere aynı işlem uygulanır. Kebap şişleri ateşe konur, her iki tarafının iyice pişmesi sağlanır. Kebaplar, şişlerden şeklini muhafaza edecek şekilde çekilir. Sıcak servis yapılmalıdır. Not: İnce doğranmış maydanoz, yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karışımı ile ikram edilebilir. Şişlere et iyice yayılmalı, sıkma işlemi yapılmalıdır, aksi taktirde etler ateşe düşer
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
kebap, patatesli, şanliurfa, Şanlıurfa |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Frenkli kebap (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 22:16 |
Balcanlı kebap (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 21:59 |
Soğanlı kebap (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 21:55 |