24 Ocak 2011, 21:55 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Soğanlı kebap (şanlıurfa) Malzemeler 2 kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 kg Orta yağlı kıyma 1 kg odun kömürü 1 tatlı kaşığı tuz Hazırlanışı Kömür mangala konup yakılır kayılmaya bırakılır. Soğanların en üst kabukları soyulur ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların iki başı kesilir. Et bir kaba alınır, tuz konarak iyice yoğrulur. Kebap şişi alınır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lardan biri çevrilerek şişe saplanır[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde etten bir parça alınıp avuç ortasında yuvarlanarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ın yanına ortasından saplanır. Şiş tamamlanıncaya kadar işleme devam edilir bütün şişlere aynı işlem uygulanır. Sıcakken şişlerden çekilerek çıkarılır. Sırasının bozulmamasına dikkat edilmelidir. Sıcakken ikram edilmelidir, Soğanlı kebap, nar pekmezli bostana, ince doğranmış maydanoz ve yeşil[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] karışımı ile ikram edilir. Not: Soğanlar şişe saplanırken çevrilmelidir, aksi takdirde çatlar ve pişerken şişten düşerler. Urfa'da bütün kebap çeşitleri açık ekmekle veya bazlama ile dürüm yapılarak yenir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
kebap, soğanli, şanliurfa, Şanlıurfa |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Yeşil Soğanlı Et | Elysian | Et Yemekleri | 0 | 08 Mart 2014 10:03 |
Frenkli kebap (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 22:16 |
Patatesli kebap (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 22:01 |
Balcanlı kebap (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 21:59 |
Soğanlı Sos | YapraK | Soslar | 0 | 22 Mart 2009 18:04 |