24 Ocak 2011, 21:23 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Tepsi kebabı (şanlıurfa) Malzemeler 6 adet kebaplık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 750 gr orta yağlı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kıyması, 3 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], Biraz karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz. Hazırlanışı Patlıcanlar yıkanır, üç parmak kalınlığında yuvarlak parçalara bölünür. Et geniş bir kaba konur, tuz ve karabiber atılarak iyice yoğrulur. Et, daha sonra orta büyüklükte bir tepsiye alınır, kenarından başlayarak bir[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] biraz et konarak tepside iki veya üç sıra şeklinde dizilir. Domatesler, ikiye bölünüp tepsinin ortasına yerleştirilir. Tepsi fırında 30-35 dakika pişirilir. Sıcak servis yapılır. Not: Domates istenmediği takdirde tepsinin tamamı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve etle doldurulur.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
kebabi, tepsi, şanliurfa, Şanlıurfa |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hatay Usulü: Tepsi Kebabı Tarifi | KoJiRo | Sebze Yemekleri | 0 | 23 Mart 2024 16:11 |
Tepsi kebabı | Sarya | Et Yemekleri | 1 | 04 Ocak 2024 15:14 |
Patlıcan kebabı Tarifi (Tepsi Kebabı Tarifi) | Amelia | Kebaplar Köfteler | 1 | 26 Ocak 2014 18:48 |
Tepsi kebabı (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 21:13 |