24 Ocak 2011, 21:21 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | üzlemli pilâv (şanlıurfa) Malzemeler Pilav için: 4 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 5 yemek kaşığı tere yağı 2 çay tuz Pilavın üzerine konulacak karışım için: 2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2,5 su bardağı çekirdeksiz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 250 gri orta yağlı köyün kıyması, 2 su bardağı kara pekmez, tuz Hazırlanışı Bir tencereye kıyma konularak kavrulur. Düdüklü tencereye Mukaşer edilmiş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] etle birlikte konup üzerini örtecek kadar su koyup 30-35 dakika[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] pişinceye kadar haşlanır (suyu çektirilmelidir). Yıkanıp ayıklanmış olan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]de bu karışıma eklenir. Kara pekmez de[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]den sonra tencereye konur birkaç taşırım kaynatılıp ateşten alınır. Pirinç ayıklanıp yıkanır (Önceden ıslatılırsa daha kısa zamanda pişer. Bir tencereye yağ konarak eriyinceye kadar bekletilir. Pirinç yağa eklenerek karıştırılıp kısa bir süre (5-10 dk.) kavrulur. Üzerini örtecek şekilde su konup tuz eklenir tencerenin kapağı kapatılarak suyunu çekinceye kadar pişirilir. 4.Dinlenmeye bırakılır (Üzerine istenrise temiz bir havlu örtülerek 5-10 dakika dinlendirilir. 5. Pilav servis tabaklarına alınır diğer tabakta hazırlanmış üzleme bu pilavların üzerini örtecek şekilde serilip servis yapılır. Not: Bu yemek Urfa'da Kuzuiçi ve zerde ile birlikte bayram yemeği olarak da ikram edilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
pilav, üzlemli, şanliurfa, Şanlıurfa |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İç Pilav | Lcia | Makarnalar Pilavlar | 0 | 20 Ocak 2015 18:41 |
Iç pilav II | Lcia | Makarnalar Pilavlar | 0 | 20 Ocak 2015 18:40 |
Duvaklı pilâv (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 22:13 |
Kömeçli bulgur pilav (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 22:07 |