24 Ocak 2011, 21:17 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Zingil (şanlıurfa) Malzemeler: 1 kg un, 1 kg şeker bir fiske tuz, 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarım[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 300 gr mayalı hamur, 1 çay kaşığı karbon, 1/2 yağ kızartmak için Hazırlanışı Un elenip içerisine maya, tuz,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], karbonat konup iyice yoğrulur. Hamur biraz dinlendirilir. (10-15 dakika) Yağ tavaya konur iyice ısıtıldıktan sonra bir kaşığın ucuyla[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar atılıp iki yüzünün kızarması sağlanır. 1 kg şeker 2 bardak su ile şerbet kıvamına getirildikten sonra iyice kaynatılır ve ateşten alınır. Eğer hamurlar sıcak ise şerbet soğuk olmalıdır. Eğer hamur soğuk ise şerbet sıcak olmalıdır. Soğuk şuruba atılır. Sıcak servis yapılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
zingil, şanliurfa, Şanlıurfa |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Şanlıurfa Eğitim | Ecrin | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 0 | 06 Eylül 2011 17:37 |
Şanlıurfa - Akcakale | Ecrin | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 0 | 06 Eylül 2011 17:19 |
Şanlıurfa | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:51 |
Semsek (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 21:55 |
Külünçe (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 21:15 |