24 Ocak 2011, 21:13 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | şıllık tatlısı (şanlıurfa) 2.5 su bardağı un 2 su bardağı su 1 tatlı kaşığı tuz 1 su bardağı pekmez 1/2 su bardağı katıyağ 1.5 su bardağı su 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 çorba kaşığı katıyağ (Kızartma için) Unu eleyiniz. Suyla karıştırıp boza kıvamına getiriniz. Topak topak olmaması için suyu azar azar ilave edip, devamlı unu eziniz. Boza kıvamına gelen karışımı yarım saat dinlendiriniz. Sac veya büyük bir tavayı ocağın üzerine koyarak kızdırınız. Tavanın veya sacın içini[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde bir yağ ile yağlayınız. lçine yaptığınız bulamaçtan kaşıkla atıp dökünüz. Tavayı sallayarak yayınız. Altı pişince, çevirip üstünde pişiriniz. Bir tepsinin içine, her katın arasına[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] döşeyerek, altı yufkayı üst üstte[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]uz. Baklava şeklinde kesiniz. Pekmezi, yağı ve suyu ayrı bir yerde kaynatınız. Kaynadıktan sonra beş dakika bekletip, yufkaların üstüne dökünüz. Artan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i üzerine serpip, soğuyunca ikram ediniz.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
06 Kasım 2012, 18:14 | #2 |
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Cevap: şıllık tatlısı (şanlıurfa) Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Malzemeler:
Derince bir kapta yumurta sütle çırpılır. Un eklenir, pürüzsüz bir hamur elde edene dek çırpılır. İç yağı ile yağlanan tavaya, tavayı kaplayacak incelikte dökülür. 20 tane şıllık arkalı önlü pişirilir ve soğutulur. 1 kg su, 1 kg şekerle kaynatılır. Bu karışımla ıslatılan tatlıların içine fıstık serilir ve kıvrılır. Üzerine de fıstık serpilip servis yapılır. |
|
Etiketler |
tatlisi, şanliurfa, Şanlıurfa, şillik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
İtalyan Tatlısı Tiramisu’nun Tarihçesi ve Tarifi (İtalyan Mutfağının Kahve Kokulu Tatlısı Tiramisu'nun İlginç Hikayesi!) | İpek- | Dünya Mutfakları | 3 | 30 Nisan 2022 00:31 |
Leziz bir Süryani tatlısı: Harire tatlısı | Fragile | Yemek Tarifleri | 1 | 07 Ocak 2022 10:40 |
Revani tatlısı tarifi: Pratik revani tatlısı nasıl yapılır? | yaSmin | Kek Tarifleri | 0 | 20 Nisan 2019 12:17 |
Oklava Tatlısı (Burma Tatlısı) Tarifi | Tanem | Tatlılar | 0 | 01 Şubat 2019 02:55 |
Şıllık Tatlısı - Şıllık Tatlısı Tarifi | Liaaa | Tatlılar | 1 | 09 Ağustos 2012 13:52 |