24 Ocak 2011, 21:03 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Sivas katmeri Malzemeler: 4 su bardağı un 20 gr. yaşmaya 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tozşeker 175 gr. margarin İç harcı için: patates peynir Üzeri için: yumurta susam Yapılışı: - Hamuru pasta tabağı büyüklüğünde bezelere ayırın.(bu ölçüde 3 beze oluyor) Hamurun iyi açılması için mutlaka 15 -20 dakika dinlendirin - Unlanmış zeminde (açmak için yuvarlak bir masa kullanmak gerekli ,çünkü hamur masadan sarkacak kadar açılacak) hamur yufka büyüklüğüne gelene kadar oklava ile açın.(açarken gerektikçe un dökün.) - Üzerine erittiğiniz margarin ve sıvıyağ karışımından 5-6 kaşık gezdirin.Hamuru kenarlarından tutup ortaya doğru katlayıp kaldırın yağın her yerine bulaşmasını sağlayın. - Hamuru alt kısmından ortadan uçlara doğru ellerinizle sıvazlayarak yavaş yavaş büyütün. - Hamurun bütün etrafına aynı işlemi uygulayın,yırtılmalar olabilir önemli değil. - Masa örtüsü gibi yapabildiğiniz kadar inceltin. -Hamuru iki uçtan karşılıklı olarak ortada birleştirin. - Hamuru kıvırarak yuvarlak şekilde 4 beze elde edin. - Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın. - Katmer yapmak için bezeleri oklava ile 30-35 cm çapında açın.(açma işleminde artık un kullanmayınArtık pişirme işlemine geçiyoruz.Sacı ısıtıp katmeri oklava ile alıp saca[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Üzerine 2-3 kaşık yağdan gezdirin.(her tarafı yağlanacak şekilde) Aynı işlemi diğer yüzünede uygulayın. İki tarafını güzelce kızartın.Peynirli yapmak için açtığınız katmerin yarına[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i koyup ,diğer yarısını üzerine kapatın.Aynı şekilde pişirin. Pişen hamurları sıcakkenbir tabak yada tepsiye almayın ,terleme yaptığı için yumuşuyor, KITIR KITIR OLMUYOR
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
katmeri, sivas |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Uluk Katmeri | Zen | Hamur İşleri | 0 | 14 Aralık 2012 13:12 |
Urfa katmeri (şanlıurfa) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 22:30 |
Tava katmeri (kilis) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 22 Ocak 2011 14:47 |
Sivas Katliamı veya Sivas Madımak Olayı | Metin | Merak Ettikleriniz | 0 | 26 Kasım 2008 16:20 |