IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  reklamver

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 24 Ocak 2011, 21:03   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sivas katmeri




Malzemeler:
4 su bardağı un
20 gr. yaşmaya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı tozşeker
175 gr. margarin
İç harcı için:
patates
peynir
Üzeri için:
yumurta
susam

Yapılışı:
- Hamuru pasta tabağı büyüklüğünde bezelere ayırın.(bu ölçüde 3 beze oluyor) Hamurun iyi açılması için mutlaka 15 -20 dakika dinlendirin
- Unlanmış zeminde (açmak için yuvarlak bir masa kullanmak gerekli ,çünkü hamur masadan sarkacak kadar açılacak) hamur yufka büyüklüğüne gelene kadar oklava ile açın.(açarken gerektikçe un dökün.)
- Üzerine erittiğiniz margarin ve sıvıyağ karışımından 5-6 kaşık gezdirin.Hamuru kenarlarından tutup ortaya doğru katlayıp kaldırın yağın her yerine bulaşmasını sağlayın.
- Hamuru alt kısmından ortadan uçlara doğru ellerinizle sıvazlayarak yavaş yavaş büyütün.
- Hamurun bütün etrafına aynı işlemi uygulayın,yırtılmalar olabilir önemli değil.
- Masa örtüsü gibi yapabildiğiniz kadar inceltin.
-Hamuru iki uçtan karşılıklı olarak ortada birleştirin.
- Hamuru kıvırarak yuvarlak şekilde 4 beze elde edin.
- Bütün hamuru bu şekilde hazırlayın.
- Katmer yapmak için bezeleri oklava ile 30-35 cm çapında açın.(açma işleminde artık un kullanmayınArtık pişirme işlemine geçiyoruz.Sacı ısıtıp katmeri oklava ile alıp saca[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Üzerine 2-3 kaşık yağdan gezdirin.(her tarafı yağlanacak şekilde)
Aynı işlemi diğer yüzünede uygulayın. İki tarafını güzelce kızartın.Peynirli yapmak için açtığınız katmerin yarına[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i koyup ,diğer yarısını üzerine kapatın.Aynı şekilde pişirin.
Pişen hamurları sıcakkenbir tabak yada tepsiye almayın ,terleme yaptığı için yumuşuyor, KITIR KITIR OLMUYOR

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları eglen sohbet reklamver
Cevapla

Etiketler
katmeri, sivas


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Uluk Katmeri Zen Hamur İşleri 0 14 Aralık 2012 13:12
Urfa katmeri (şanlıurfa) Sır Yöresel Yemekler 0 24 Ocak 2011 22:30
Tava katmeri (kilis) Sır Yöresel Yemekler 0 22 Ocak 2011 14:47
Sivas Katliamı veya Sivas Madımak Olayı Metin Merak Ettikleriniz 0 26 Kasım 2008 16:20