24 Ocak 2011, 21:01 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Gerze nokulu (sinop) MALZEMELER 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 çay bardağı ılık su 2 çorba kaşığı sirke yarım paket kabartma tozu bir tatlı kaşığı tuz alabildiği kadar un İÇ MALZEMESİ: Yarım kilo kıyma 1 ortaboy[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] HAZIRLANIŞI Yumurta, su, sıvı yağ, sirke ve tuz bir kap içinde karıştırılır. Alabildiği kadar un ve yarım paket kabartma tozu ilave edilip hamur yoğurulur. Kıyma,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile kavrulup iç malzeme hazırlanır ve soğutulur.biraz karabiber ilave edilir.Hazırlanan hamur 6 bezeye ayrılır.Her beze ayrı ayrı tepsi büyüklüğünde açılıp iç malzeme serpilerek rulo şeklinde bükülür.Bükülen hamur, eşit büyüklükte parçalara ayrılarak tepsiye dizilir. Yumurta sürülür ve üzerine çörekotu serpilerek orta ısıdaki fırında pişirilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
gerze, nokulu, sinop |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sinop Gerze Tarihi Geçmişi | SpinoZi | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 19 Ocak 2024 06:30 |
Sinop/Gerze | Ecrin | Yöresel Kelimeler ve Anlamları | 0 | 28 Haziran 2013 17:47 |
Sinop arşivi | Ecrin | Karadeniz Bölgesi | 82 | 26 Ekim 2011 11:02 |
Sinop | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:47 |
Sinop Yöresi | Sır | Yöresel Yemekler | 1 | 19 Ekim 2010 23:30 |