![]() |
![]() |
![]() | #1 | |
Çevrimdışı ![]() IF Ticaret Sayısı: (0) | Siirt dolması Kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarmalık asma yaprağı dolmalık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 500 gr yarım yağlı satırla kıyılmış et kemikli[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] kaburga eti ya da gerdan eti 1 adet kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] yarım demet maydanoz 1 tatlı kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ıslatılmış sulu sumak zeytinyağı karabiber kırmızıbiber tuz. HAZIRLANIŞI: Kuru dolmalar sıcak suda yumuşatılır. Doğranan satır et,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], salçalar, baharatlar ve tuz iyice karıştırılır. Dolmalar yarısı dolacak şekilde doldurulur, yapraklar sarılır. Tencerenin dibine kemikli etler istiflendikten sonra üzerine dolma ve sarmalar dizilir. Dizmenin ardından dolmaların üzerine ağırca bir tabak konur ve bu kapağın hizasına kadar kaynar su eklenir. İlk başta yüksek ateşte, ardından kısık ateşte pişirim yapılır. Pişmeye yakın sumak suyu ilave edilir. 10-15 dk kadar tekrar kaynatıldıktan sonra süzülüp, bir miktar demlendirildikten sonra servis edilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
| ![]() |
![]() |
Etiketler |
dolmasi, dolması, siirt |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
![]() | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Azeri Usulü Balık Dolması (Şorbalık Dolması) | Violent | Deniz Ürünleri | 0 | 26 Mayıs 2013 19:52 |
Siirt Akarsulari | Ecrin | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 0 | 06 Eylül 2011 00:49 |
Siirt Kültürü | Ecrin | Güneydoğu Anadolu Bölgesi | 1 | 06 Eylül 2011 00:45 |
Siirt | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:46 |
Gıloruk (siirt) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:55 |