24 Ocak 2011, 20:49 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Nokul (bafra samsun) Kullanılacak Malzemeler İçi için: 1 su bardağı dövülmüş[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 kase sıvı yağ İçi için: 1 su bardağı şeker 1 su bardağı ılık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 su bardağı ılık su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı silme tuz 1 çay bardağı şeker 2[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] (1 tanenin sarısı üzerine sürülecek) 1 paket yaş maya alabildiği kadar un İçi için: 1 su bardağı kuru sarı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hazırlanma Şekli Ilık su ile mayayı erittikten sonra unun ortasını açıp mayalı suyu,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü, yarım çay bardağı yağı, 1 çay bardağı şekeri, 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı, 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] akını ve tuzu ilave ederek kulak memesinden biraz sert bir hamur yapana kadar yoğuralım. Hamurun üzerine bolca un sepeleyip temiz bir bez örttükten sonra mayasının gelmesi için üzerini sofra beziyle kapatalım.(yoğurt mayalarken yaptığımız gibi) Diğer tarafta derin bir kaba[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...],[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve şeker koyup güzelce harmanlayalım. Hamurun mayası geldikten sonra hamuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde bezelere ayıralım. Açmaya başlamadan önce bezenin altını ve üstünü unlayalım ki hamur oklavaya yapışmasın. Her bir bezeyi oklavayla yufka büyüklüğünde fakat ondan daha kalın (bıçak sırtı kalınlığında) açalım. Kasedeki sıvı yağ ile yufkanın üzerini bolca yağlayalım. Harmanlanmış iç malzemeyi, yağlanmış yufkanın üzerine bolca serpeleyelim. (Kaç tane beze varsa malzemeyi de hepsine yetecek kadar eşit paylaştıralım) Yufkanın bir kenarından sarmaya başlayarak rulo yapalım. Ruloyu bıçakla 4-5 cm. uzunluğunda keselim. Yağlanmış tepsiye aralıksız olarak yanyana sıralayalım. Diğer bezelerlede aynı işlemleri yaptıktan sonra tepsideki nokulların üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısından sürerek kızgın fırına verelim. Fırının ısısına göre 35-40 dakika sonra nokulları fırından cıkarıp sıcağıyla sofra bezine koyup sararsanız daha güzel ve yumuşak olur. İnşallah beğenirsiniz. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
bafra, nokul, samsun |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Samsun Bafra Tarihi Geçmişi | SpinoZi | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 23 Ocak 2024 10:05 |
Samsun Bafra İlçesi | Amelia | Karadeniz Bölgesi | 0 | 28 Ağustos 2014 18:48 |
Samsun Bafra Üçpınar Köyü | Amelia | Karadeniz Bölgesi | 0 | 28 Ağustos 2014 18:47 |
Bafra tuzlusu (samsun) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:35 |
Kıymalı Nokul | YapraK | Hamur İşleri | 0 | 26 Aralık 2009 05:21 |