24 Ocak 2011, 20:43 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Kıymalı karadeniz pidesi (samsun) Hamur için malzeme: 5 su bardağı un 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Çeyrek paket margarin 1.5 çorba kaşığı maya 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı toz şeker 1 fincan ılık su (veya) 1 fincan ılık[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı Tuz Harcı için malzeme: 250 gr. kıyma 1 baş kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2-3 adet yeşil sivri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Tuz Karabiber Hazırlanışı: Ön hazırlık olarak, toz mayayı veya yaş mayayı ılık suda eritin. Yalnız, mayayı eritirken, içine toz şeker de katın. Sonra, unu hamur yoğuracağınız kaba alın. Ortasını açın. Mayalı suyu una döktükten sonra, 15 dakika bekletin. Beri yanda, 1 bardak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ü, daha erittiğiniz margarini, 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı ve tuzu da ilâve ederek yoğurun. Hamurun üzerini örterek, ılık bir ortamda mayalandırın. Ve, hamur iyice kabarana kadar bekleyin. Şayet, hamurun çok çabuk mayalanmasını istiyorsanız, büyük bir kaba ılık su koyup hamur kabınızı da bu kabın içine yerleştirin. Ve, hamuru mayalanmaya terk edin. Harcı hazırlamak için, bir baş kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı minik minik yemeklik doğrayın. Kıymayı ve küçük küçük doğranmış yeşil sivri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri çiğden karıştırın. Tuzunu ve kara[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ini ayarlayın. Sıra, pideleri doldurmaya geldi… Mayalanan hamurdan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde parçalar alın. Ve, yarım parmak kalınlığında açın. Hazırladığınız harcı, çiğ olarak hamurun ortasına yayın. Hamurun kenarlarını içe doğru kıvırarak pide şeklini verin. Üzerine de, güzel kızarsın diye,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı sürün. Pide tepsinizi, yarım saat kadar oda hararetinde bekletin. Önceden ısıtılmış ve 200 dereceye ayarlanmış fırında pişirin.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
karadeniz, kiymali, kıymalı, pidesi, samsun |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Sen Anlat Karadeniz dizisi -Ayşenur Kolivar Zulmetme Karadeniz şarkısının sözleri | Sarya | EylulFM Paylaşım | 0 | 06 Aralık 2021 20:04 |
Samsun Gençlik Festivali 04-05-06-07 Haziran 2020'de Samsun'da! #SGF (ANA KONU) | Kalemzede | Konserler & Etkinlikler | 0 | 07 Mart 2020 23:46 |
Karadeniz Pidesi Tarifi | SimHa | Yöresel Yemekler | 0 | 20 Ağustos 2014 02:38 |
Karadeniz pidesi tarifi | Violent | Yöresel Yemekler | 4 | 23 Mayıs 2013 20:40 |
Giresun Pidesi - Giresun Pidesi Tarifi | Liaaa | Hamur İşleri | 0 | 04 Temmuz 2012 15:30 |