IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet odaları

>
+
Etiketlenen Kullanıcılar

1Beğeni(ler)
  • 1 Post By meLanie

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 20 Mart 2025, 13:11   #1
Çevrimiçi
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Asma Yaprakli Enginar Dolması





Enginar Dolması Malzemeleri
14 adet asma yaprağı
7 adet enginar
İç Pilav için Malzemeler
¼ su bardağı zeytinyağı
2 adet büyük boy soğan – ince yemeklik doğranmış
1 su bardağı pirinç – nişastası gidene kadar yıkanmış
1 avuç kuş üzümü – sıcak suda bekletilmiş
Tuz
Karabiber
1 yemek kaşığı toz şeker
1 + ¼ su bardağı su
2 dilim limon
1 çay kaşığı yenibahar – piştikten sonra
2 dolu tutam kuru nane
Pişirmek için Malzemeler
½ su bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı su
2 dilim limon
Tuz

İç pilav için;
Pilav tencerenizi ocağa alın.
Zeytinyağını ekleyin ve ısıtın.
Isınan tavanızın içerisine yemeklik doğranmış soğanları ilave edip yumuşayana kadar soteleyin.
Pirinci ilave edin ve kavurun.
Kuş üzümünün suyunu süzün.
Tencerenize kuş üzümü, tuz, karabiber, toz şeker ve suyu ilave edip karıştırın.
Tencerenizin kapağını kapatın ve pişmeye bırakın.
Pilavınız suyunu çekince ocaktan alıp yenibahar ve kuru naneyi ekleyip karıştırın.

Birleştirmek için;
Enginar çanağınızın çukuruna iç pilavdan doldurun.
Her bir enginarın üzerine iki tane asma yaprağını her tarafını örtecek şekilde sarın ve yaprak uçlarını alt kısma doğru elinizle düzeltin.
Enginarlarınızı tencerenize dizin.
Zeytinyağı, limon dilimleri, tuz ve suyu ekleyip kısık ateşte 40 – 45 dakika kadar pişirin.
Enginarlarınızı pişirdiğiniz tencerede soğutun.
Soğuyan enginarlarınızı servis edeceğiniz tabağa alın ve üzerine zeytinyağı gezdirerek servis edin.

Not: Enginarlarınızın beyaz renkte kalması için un ve limonlu bir suda bekletebilirsiniz.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



aLinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Mart 2025, 13:21   #2
Çevrimiçi
# Forum Dedesi #
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Asma Yaprakli Enginar Dolması




Vay vay vay.. Enginar ve pirinç.. bu soğuklarda ne enerji verir eyvallah +

__________________
Yahudi mi dediniz? onlar yumurtalarini pisirmek icin dunyayi atese vermekten cekinmeyen LANETLILERDIR!!!
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Mart 2025, 15:47   #3
Çevrimiçi
~ Kalbim.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Asma Yaprakli Enginar Dolması




Enginar yemeğini bile yemedim desem yeridir. Dolması nasıl olur tahminde bulunamadım.. Eline sağlık..

__________________
🍁~ Seçici OL mazsan, Geçici Olursun.~🍁
 
Alıntı ile Cevapla

Alt 20 Mart 2025, 16:12   #4
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Asma Yaprakli Enginar Dolması




Davet sofralarında güzel olabilir ama Yemesem aklıma bile gelmez benim

__________________
I suffered, I learned, I changed..
 
Alıntı ile Cevapla

Cevapla


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Etli Asma Yaprağı Dolması Harika Dolma ve Sarmalar 0 08 Ocak 2025 19:09
Enginar Dolması MeyRa Yöresel Yemekler 3 20 Aralık 2019 08:50
Asma yaprağında enginar Burce Sebze Yemekleri 0 14 Mayıs 2014 21:49
Vejetaryen Enginar Dolması YapraK Dolma ve Sarmalar 0 25 Aralık 2009 21:25
Enginar Dolması Kralice Dolma ve Sarmalar 1 12 Mart 2009 17:11