24 Ocak 2011, 20:28 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Dımbıl çorbası (sakarya - manav kültürü) Un 1 Küçük Kase Tuz 1 Tatlı Kaşığı Su + 6 Su Bardağı Sıvı Yağ 1 Tatlı Kaşığı Soğan 1 Adet Orta Boy Kırmızı Biber 2 Tatlı Kaşığı 1 Küçük kase un, 1 bardak su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile hazırlanan mayasız bir hamurdan olur. Kıvamı biraz katı tutulur. Ancak bu çorbayı yapmak için özel bir hamur hazırlanmaz. Evlerde düdük makarna yapıldığı zaman makarna olarak sarılamayan hamurlar değerlendirilme amacıyla yapılan bir çorbadır. Kalan hamurlar kopartılarak unlu bir tepsinin içine atılarak bekletilir. Öncelikle tencerede 6 bardak su kaynatılır. Parçalar karıştırılarak suyun içine atılır. Bu sırada 1 tatlı kaşığı tuz atılarak kaynamaya bırakılır. Diğer taraftan bir tavanın içine 2 kaşık sıvı yağ konur. İçine 1 orta boy ince doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar atılır. Hafif pembeleşene kadar kavrulur. İçine 2 tatlı kaşığı toz kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konarak kızdırılır. Hazırlanan sos kaynamakta olan çorbanın içine dökülür. Bir taşım daha kaynadıktan sonra ocaktan indirilir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
corbasi, dimbil, manav, sakarya |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Dartılı keşkek (sakarya - manav kültürü) | Sır | Yöresel Yemekler | 1 | 02 Aralık 2024 23:52 |
Epışıps (sakarya - çerkes kültürü) | Sır | Yöresel Yemekler | 1 | 02 Aralık 2024 23:48 |
Cevizli lokum (sakarya - manav kültürü) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:29 |
Incir uyuşturması (sakarya - abhaz kültürü) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:27 |
Pazı tavası (sakarya - hemşin kültürü) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:26 |