24 Ocak 2011, 20:22 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Börek çorbası (osmaniye) Malzemesi: 3 kg un 1 kg[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 kg taze kıyılmış et 2 çorba kasesi[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 çorba kasesi dövme 1 yemek kaşığı salça 1 tatlı kaşığı tuz ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 tatlı kaşığı nane 1 su bardağı sıvı yağ Yeteri kadar su Yapılışı: 2 kg un yoğrularak hamur haline gelir. Hamur yuvarlak açılır. Açılan hamur kare, kare kesilir. Daha sonra içi hazırlanır. Soğan incecik kıyılır, taze kıyılmış et salça, tuz ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile karıştırılır. Kare biçimindeki hamurun içine az, az koyulup yumulur. Nohut ile dövme yıkanıp tencerenin içine boşaltılır. Yapmış olduğumuz hamur tencereye aktarılır. Isıtılan sıcak su tencereye aktarılır. Dövme ve nohudu pişene kadar kaynar kaynayana kadar salçası yakılır. Çorbanın üzerine dökülür. Yemek hazır hale gelir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
börek, corbasi, çorbası, osmaniye |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Osmaniye | Emre | Amatör Hikayeler | 0 | 06 Haziran 2020 20:56 |
Börek Çorbası Tarifi Pratik Çorba Tarifleri | Lcia | Çorbalar | 0 | 27 Kasım 2014 19:26 |
börek çorbası (gaziantep) | Zen | Çorbalar | 0 | 22 Şubat 2013 15:46 |
Yayla çorbası (osmaniye) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 20:09 |
Börek çorbası (gaziantep) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 26 Ekim 2010 15:56 |