24 Ocak 2011, 20:03 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Patlıcanlı pilav (osmaniye) Malzemeler 750-800 gr kuşbaşı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] eti 3 adet orta boy kemer[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 su bardağı lüks baldo[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 adet büyük boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 3 yemek kaşığı zeytinyağı 2 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber yenibahar 4,5 su bardağı sıcak su (et ya da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyu kullanmanızı öneririm) Ayrıca kızartmak için; 1 su bardağı sıvıyağ Hazırlanışı Pirinci bol tuzlu kaynar suda en az 40 dakika bekletin. Eti bir tencereye koyup 7 su bardağı suyla iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın ve ocaktan alın. Diğer taraftan,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları alacalı soyup uzunlamasına dörde bölün ve kuşbaşı et formunda doğrayın. Acı suyunun çıkması için tuzlu suda 15 dakika bekletin. Sudan çıkardığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları yıkayıp süzün. Bir su bardağı sıvıyağda hafifçe kızartıp bir kenarda bekletin. Zeytinyağını geniş bir tencereye koyup orta ısılı ateşte kızdırın. Yemeklik incecik doğradığınız[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ı tencereye aktarıp sürekli karıştırarak 3-4 dakika kadar kavurun. Yıkayıp süzdüğünüz pirinci ilave edip karıştırarak 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin. Suyu ekleyip tuz, karabiber ve yenibaharı serpiştirin. Kızarmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları da katıp karıştırın. Tencerenin kapağını kapatıp orta ısılı ateşte, pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu tamamen çekip üzeri göz göz olunca ocaktan alın. 15-20 dakika kadar dinlendirip hafifçe karıştırarak servise sunun.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
osmaniye, patlicanli, patlıcanlı, pilav |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Köz Patlıcanlı Sos | mCx | Soslar | 0 | 28 Ekim 2019 20:10 |
Patlıcanlı Pilav | Funda | Makarnalar Pilavlar | 0 | 01 Mayıs 2018 22:12 |
Zeytinyağlı Patlıcanlı Pilav (10 Kişilik) | Lcia | Makarnalar Pilavlar | 0 | 20 Ocak 2015 18:36 |
Patlıcanlı Börek | Lcia | Hamur İşleri | 0 | 20 Ocak 2015 18:22 |
Patlıcanlı Sos | YapraK | Soslar | 0 | 22 Mart 2009 16:09 |