24 Ocak 2011, 19:27 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Yuvalak (niğde) Malzemeler: 1[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], 250 gr kara et, 2 su bardağı köftelik bulgur 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 su bardağı sıvı yağ 1 tutam tuz Yapılışı. Et dövülerek sinirlerden ayrılır Soğan soyulup yıkandıktan sonra doğranır. Bulgur bir tepsiye alınır Döğülmüş et,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...], karabiber, tarçın, tuz ve kırmızı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] konur. Bu karışıma az su alınarak iki elle köfte kıvamına gelinceye kadar yoğrulur Fındık büyüklüğünde parçalar alınarak yuvalanır (Yuvalama sırasında el ara sıra suya batırılmaiıdır ) Içıne 4-5 su bardağı su konmuş tencereye atliır Üzerıne tuz ilave edilır. bır kaç taşım kaynatıldıktan sonra süzgeçte süzülür Istenen yerde kullanılır.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
niğde, yuvalak |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Niğde Askerlik Şubesi | Niğde | Sarya | Askerlik Şubeleri | 0 | 03 Aralık 2022 20:52 |
Kuymak (niğde) | Sır | Yöresel Yemekler | 1 | 09 Ağustos 2012 13:55 |
Niğde Haritası | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 31 Ağustos 2011 12:30 |
Niğde Mescitler | Ecrin | İç Anadolu Bölgesi | 0 | 30 Ağustos 2011 00:11 |
Niğde | Sır | İl ve İlçelerimizin Tarihçesi | 0 | 29 Ocak 2011 18:43 |