24 Ocak 2011, 19:24 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Domalan boranisi (niğde) Malzemeler. 1,5 kg keme 1,5 kg. orta yağlı parça et 2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2-3 dış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 yemek kaşığı sade yağ tuz Yapılışı: Etler kuşbaşı doğranır, tencerede yağ ile 15-20 dakika kavrulur Kemeler yıkanıp[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] büyüklüğünde doğranır Kavrulmuş ete ilave edilip kemelerde hafıf kavrulur Üzerıne 3-4 su bardağı su ilave edilıp et ve kemeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Köfteler yapılır. Yemeğin üzerine küfteler konarak servis yapılır. Not: Keme, Adanolunun bazı yörelerinde "Domalan" denilen[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] cinsinden yabani bir sebzedir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
boranisi, domalan, niğde |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Domalan yemeği nasıl yapılır | aSk | Yöresel Yemekler | 1 | 14 Nisan 2023 17:20 |
Niğde Askerlik Şubesi | Niğde | Sarya | Askerlik Şubeleri | 0 | 03 Aralık 2022 20:52 |
Patates Boranisi | YapraK | Yemek Tarifleri | 0 | 02 Şubat 2010 03:21 |
Pazi Boranisi | YapraK | Sebze Yemekleri | 0 | 22 Mart 2009 19:02 |