24 Ocak 2011, 17:40 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Bodrum usulü patlıcan "köpeoğlu" (muğla) Malzemeler : Patlıcan 4 Adet Sivribiber 2 Adet Kızartmak İçin : Komili Sızma Zeytinyağı Sosu : Domates 4 Adet Komili sızma zeytinyağı 2 Adet Sarımsak 2 Diş Kesme şeker 2 Adet Sirke 1 Yemek Kaşığı Tuz-karabiber Üzeri İçin : Sarımsaklı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] YAPILIŞI: 1- Patlıcanları alacalı soyup, küp küp doğrayın.Acısını çıkarmak ve kararmamsı için tuzlu su da bekletin. Kızartmadan önce su dan çıkarıp, iyice suyunu sıkın. Havlu kağıt ile[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları kurulayıp, kızgın zeytinyağında iyice kızartın. Zeytinyağ soğuk olur ise[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar fazla yağ çeker. Kızaran[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ların fazla yağını süzmek için havlu kağıt serdiğiniz tabağa çıkarın. Patlıcanlardan sonra sivri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leride kızartın. 2- Sosu için:[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lerin kabuklarını çıkaraıp, küp küp doğrayın. 3- Sarımsakları ayıklayıp, kıyın. 4- Küçük bir tenecereye doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]leri, şekeri, sirkeyi,kıyılmış Sarımsakları, Komili Sızma zeytinyağını, tuzu, karabiberi koyup, bir taşım kaynatın. Soso kıvamına geldikten sonra içine kızarmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ilave edip,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları sos ile birlikte bir taşım kaynatın. 5- Soslu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları servis tabağına alıp, ılıtın. Daha sonra üzerine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve kızarmış sivri[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ile süsüleyip, servis edin.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
bodrum, köpeoğlu, muğla, patlican, patlıcan, usulü |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Güzide Duran: "Bir yıl daha Bodrum'dayız!" | NurSima | Magazin Haberleri | 0 | 17 Ocak 2021 21:01 |
Muğla'da "evde kal" çağrısına uyan vatandaşlara davullu zurnalı moral | CORDON BLEU | Haber Arşivi | 0 | 13 Nisan 2020 20:41 |
Muğla'ya "Deniz Ambulansı" Müjdesi | System | Sağlık Köşesi | 0 | 10 Eylül 2011 21:32 |