24 Ocak 2011, 17:34 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Patlıcanlı börek (sarıgerme muğla) Malzemeler 6 adet hazır yufka 1 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 1 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] İç harcı için; 3 adet ince uzun kemer[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 250 gr az yağlı kıyma 4 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] 2 yemek kaşığı sıvıyağ 1 yemek kaşığı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] salçası 2 çay kaşığı tuz karabiber pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hazırlanışı Patlıcanları alacalı olarak soyup tavla zarı formunda doğrayın. Acı suyunun çıkması için bol tuzlu suda bekletin. Diğer taraftan,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları yemeklik incecik doğrayın. İç harcını hazırlamak için; sıvıyağ ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları geniş bir tencereye koyup orta ısılı ateşte, sürekli karıştırarak 5 dakika kadar kavurun. Kıymayı ekleyip 2-3 dakika daha kavurduktan sonra yıkayıp süzdüğünüz[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ilave edin. Tuz, karabiber ve pul[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i serpiştirip arada sırada karıştırarak[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar yumuşayıp ezilinceye kadar pişirin. Ocaktan alıp soğumasını bekleyin. Diğer taraftan, fırın tepsisini katı yağla iyice yağlayın. Yufkalardan birini tepsiye tam oturacak şekilde buruşturarak yerleştirin. Soğumuş olan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı harcın beşte birini kaşıkla yufkanın üzerine yayın. Bir yufka daha serip[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı iç yayın. Bu şekilde yufkaları ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lı harcı üst üste yerleştirin. Altıncı yufkayı en üste serip kenarlarını alta doğru kıvırın. Yoğurt ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]yı bir kasede çırpıp kaşık yardımıyla böreğin her tarafına sürün. İsterseniz üzerine çörekotu serpiştirin ve önceden ısıtıp 200 dereceye ve alt-üst konuma ayarladığınız fırında, en az 30 dakika pişirin. Çıkarın ve üzerine 1 su bardağı soğuk su gezdirin. Ilık hale gelmesini bekleyip dilimleyerek servise sunun.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
börek, muğla, patlicanli, patlıcanlı, sarigerme, sarıgerme |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Milyonfest Muğla, Fethiye 03-04-05-06 Eylül 2020'de Muğla, Fethiye'de! (ANA KONU) | Kalemzede | Konserler & Etkinlikler | 0 | 07 Mart 2020 23:46 |
Patlıcanlı Börek | Lcia | Hamur İşleri | 0 | 20 Ocak 2015 18:22 |
Sarıgerme Plajı | Lcia | Ege Bölgesi | 0 | 22 Kasım 2014 16:03 |
Muğla'nın Tarihi ve Turistik Yerleri + Muğla da, Gezilecek Yerler.. | Sevda | Dünya üzerindeki yerler ve tarihi mekanlar | 1 | 12 Ağustos 2011 15:18 |
Patlıcanlı Sos | YapraK | Soslar | 0 | 22 Mart 2009 16:09 |