24 Ocak 2011, 17:24 | #1 | |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Baklalı bulgur pilavı (mersin) Malzeme Bakla 500 gram Su 4 su bardağı Tuz 2+1/2 tatlı kaşığı Duru Pilavlık Bulgur 2 su bardağı Tereyağı veya margarin (erimiş) 1/2 su bardağı Porsiyon Adedi: 8 YAPILIŞI Baklalar yıkanır,ayıklanır ve küçük küçük doğranır.Bir tencerede 4 su bardağı su ocağa konur kaynayınca tuz ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]lar ilave edilerek kısık ateşte yumuşayınca kadar pişirilir.Baklalar yumuşayınca bulgur ilave edilir.Bulgur suyunu çekip göz göz olunca,üzerine kızdırılmış yağ gezdirilir,peçete örtülür ve kapak kapatılarak 20 dakika demlendirilir. (K.K.Almış) NOT: Tarif Mersin yöresinden alınmıştır. Arzuya göre üzerine 1/2 demet doğranmış dereotu konabilir. Pilavın yağı ilave edilmeden bir kısmı ayrılarak soğutulur içine[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] ve su ilave edilerek karıştırılır, pilav ile birlikte yenir. Bu karışıma"Sıraysır"denir.
__________________ Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden.. BiLki "yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü.. Bu dünya "üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe ELbet "bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..! | |
|
Etiketler |
baklali, baklalı, bulgur, mersin, pilavi, pilavı |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
bulgur pilavı | Beatrice | IF Sözlük | 1 | 13 Eylül 2019 22:44 |
Çirişli Bulgur Pilavı | Cappy | Makarnalar Pilavlar | 0 | 06 Mayıs 2014 12:51 |
ıspanaklı bulgur pilavı (mersin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:23 |
Kabaklı bulgur pilavı (mersin) | Sır | Yöresel Yemekler | 0 | 24 Ocak 2011 17:22 |
Cevizli Bulgur Pilavı | YapraK | Makarnalar Pilavlar | 0 | 26 Aralık 2009 14:04 |